Socialiştii europeni nu se lasă: Unanimitate în grupul din PE pe excluderea lui Adrian Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarii socialişti au votat astăzi, în şedinţa de grup de dinaintea plenarei de la Bruxelles, excluderea europarlamentarului roman Adrian Severin care deţinuse şi funcţia de vicepreşedinte.

"A fost unanimitate. Domnul Severin nu mai face parte din grupul nostru. Din punct de vedere legal nu mai putem să luăm alte măsuri", a declarat, pentru Adevărul Europa, unul din oficialii S&D.

Socialiştii europeni contiună să-I ceară lui Adrian severin demisia din Parlamentul European.

Preşedintele grupului, Martin Schulz, a declarat că felul în care Severin s-a comportat în scandalul "Mită pentru amendamente", când a fost filmat de reporterii The Sunday Times acceptând bani pentru modificarea legislaţiei europene, chiar împotriva liniei politice a social democraţilor, este de neacceptat.

Indiferent de deciziile şi ancheta Parlamentului European a mai spus Schulz, Severin trebuie să părăsească postul de europarlamentar.

Eurodeputatul Adrian Severin a declarat ieri seară, pentru Adevărul Europa, că nu demisionează din Parlamentul European că cere să fie anchetat în scandalul „mită pentru amendamente" şi că are electorat care îl susţine.

„Rămân pe poziţii, nu demisonez. Şi am trei argumente pentru aceasta. Primul: dacă aş demisiona aş recunoaşte că sunt vinovat, iar eu sunt nevinovat.Al doilea. Dacă voi demisiona, atunci în Parlamentul European nu va mai avea loc nicio anchetă. Cei trei au demisionat, iar Parlamentul European este mai curat şi mai uscat", a declarat Severin.

„E bine ca un socialist să câştige 100 de mii de euro pe an din consultanţă? Martin Schultz zice că nu e bine şi că e bine ca noi, socialiştii, să trăim din pensie şi salariu. OK, nu voi mai câştiga aceşti bani", a declarat europarlamentarul român.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite