Situaţia vaccinului AstraZeneca va fi analizată joi într-o reuniune extraordinară a Agenţiei Europene a Medicamentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vaccin Oxford - AstraZeneca / FOTO EPA - EFE
Vaccin Oxford - AstraZeneca / FOTO EPA - EFE

Agenţia Europeană a Medicamentului va organiza o reuniune specială, joi, pentru a analiza situaţia vaccinului produs de AstraZeneca. Aceştia vor să stabilească dacă vaccinul a contribuit la apariţia de afecţiuni tromboembolice la cei inoculaţi.

„Experţii analizează în detaliu toate datele disponibile şi circumstanţele clinice care înconjoară cazuri specifice pentru a determina dacă vaccinul ar fi putut contribui sau evenimentele au alte cauze”, se precizează în comunicatul Agenţiei Europeane pentru Medicamente.

Informaţiile vor fi analizate marţi de către Comitetul de siguranţă al EMA, iar reuniunea extraordinară va avea loc joi, 18 martie, pentru a trage concluziile potrivite cu privire la acţiunile necesare în urma analizei informaţiilor.

În timp ce investigaţia sa este în desfăşurare, Agenţia Europeană pentru Medicamente rămâne de părere că beneficiile vaccinului AstraZeneca în prevenirea COVID-19 sunt mai mari decât riscurile de reacţii adverse.

Întâlnirea EMA vine în contextul în care mai multe state europene au decis suspendarea campaniei de vaccinare cu serul AstraZeneca până la lămurirea situaţiei. Luni, Spania şi Franţa s-au alăturat unor ţări ca Germania, Italia, Danemarca, Irlanda şi Olanda în luarea acestei decizii. 

Autorităţile din România au decis, luni seară, continuarea campaniei de vaccinare pe teritoriul ţării cu toate vaccinurile împotriva COVID-19, autorizate în momentul de faţă la nivel european. Astfel, România va continua vaccinarea cu serul AstraZeneca.

Citeşte şi:

Este periculos vaccinul dezvoltat de AstraZeneca? Ce spun experţii 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite