Rusia a pierdut circa 160 de generali și colonei, de la începutul războiului din Ucraina

0
0

Președintele rus Vladimir Putin a pierdut peste 1.500 de ofițeri militari, inclusiv aproape 160 de generali și colonei, de când a ordonat invazia Ucrainei în urmă cu peste nouă luni, potrivit unui bilanț citat de The Independent.

Cea mai recentă cifră oficială  a pierderilor ruse este de 5.397 de militari Foto: Arhivă
Cea mai recentă cifră oficială a pierderilor ruse este de 5.397 de militari Foto: Arhivă

Kremlinul a fost reticent în declarațiile sale publice cu privire la amploarea pierderilor militare din Ucraina, cea mai recentă cifră oficială de 5.397 – dată în septembrie de ministrul rus al apărării Serghei Şoigu – fiind semnificativ mai mică decât estimările occidentale.

Generalul Mark Milley, șeful statului major general al SUA, a sugerat la începutul acestei luni, în timp ce rușii se retrăgeau din Herson, că forțele Moscovei și Kievului au suferit fiecare peste 100.000 de victime de la începutul războiului.

Pe de altă parte, Kremlinul se așteaptă la pierderi de 100.000 de soldați până la primăvară, potrivit unor surse din FSB (serviciile de securitate ruse) și Statul Major de la Moscova. 

Până în primăvara anului viitor, numărul soldaţilor morţi şi răniţi ar putea fi în jur de 100.000. Dar acest lucru nu sperie pe nimeni: aceştia pot fi înlocuiţi cu recruţi la serviciul militar obligatoriu", relatează sursa FSB.

Potrivit sursei din Statul Major este de așteptat ca numărul celor căzuți să fie mai mare printre soldații recent mobilizați urmând ca în primăvara anului 2023 un număr suplimentar de 120.000 de recruți să compenseze pierderile.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri