Reacții critice după ce s-a aflat că bocancii pentru armata Austriei au fost produși în România. Valoarea uriașă a contractului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Soldații austrieci au primit bocanci noi, un model dezvoltat local, dar produs în România, stârnind un val de critici pe rețelele de socializare. Ministerul Apărării de la Viena nu a spus că bocancii sunt produși în țara noastră până când nu i-a dat de gol o televiziune locală.

Primele perechi au ajuns deja în picioarele unor militari austrieci. FOTO: Twitter
Primele perechi au ajuns deja în picioarele unor militari austrieci. FOTO: Twitter

Armata Austriei s-a lăudat că soldații vor avea bocanci noi, mai buni ca niciodată și pregătiți pentru câmpul de luptă modern. Autoritățile au spus că încălțămintea este cumpărată de la o firmă din Austria, care s-a ocupat de proiectare, notează Digi24. 

Primele perechi au ajuns la soldați chiar de Ziua Națională a Austriei, din mâinile ministrului Apărării.

Cu toate acestea, o televiziune locală, deținută de un un mare și cunoscut producător austriac de băuturi energizante, a dezvăluit secretul noilor bocanci - sunt produși în România. Această informație a stârnit diferite reacții, mulți austrieci revoltându-se că soldații țării vor fi încălțați cu bocanci produși în altă țară.

Purtătorul de cuvânt al Forțelor Armate austriece, Michael Bauer, a declarat că a existat o licitație la nivelul UE, dar nicio o companie nu ar fi produs bocancii la acest preț.

„Unii experți în încălțăminte de la noi critică faptul că noii bocanci ai Armatei Federale sunt produși în România. Puteți numi, vă rog, o companie care ar fi produs bocancii în această cantitate și la acest preț în Austria?”, a spus Michael Bauer.

Bauer a publicat o poză cu bocancii folosiți de Forțele Armate austriece în ultimii 50 de ani. Cel bej, din stânga, este cel produs în România.

Ulterior, televiziunea publică ORF a confirmat că bocancii vor fi făcuți la Oradea, în fabrica deținută de firma din Austria care a proiectat încălțările, mai notează sursa citată. 

O pereche  costă 140 de euro și vor fi produse 35.000 de perechi. Contractul durează până în 2025 și are o valoare totală de aproape 5 milioane de euro.  

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite