Război în Ucraina. Bătălia de la Herson. Podul strategic, învăluit de fum. Martorii susţin că au sesizat un convoi militar rus care a trecut VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Captură CNN
FOTO Captură CNN

Război în Ucraina. Confruntări între trupele ucrainene şi ruse au loc şi nordul Peninsulei Crimea, un astfel de loc fiind Herson, loc unde de o parte a podului sunt teritorii controlate de ruşi, în timp ce de cealaltă sunt ucrainenii care încearcă să ţină forţele statului agresor la distanţă, iar situaţia se schimbă de la o oră la alta.

Zgomotele au împânzit oraşul ucrainean Herson, situat în nordul Peninsulei Crimeea, încă de la primele ore ale dimineţii de sâmbătă. Era zgomote ale exploziilor din apropierea oraşului. În jurul orei locale 11:00, podul care face legătura între zonele controlate de ruşi şi restul Ucrainei a fost învăluit într-o perdea de fum, după mai multe incendii de vegetaţie.

Pe reţelele de socializare au apărut imagini cu un convoi militar rus din Herson, sudul Ucrainei, care a fost distrus de forţele ucrainene. Potrivit CNN, martorii au văzut vehicule blindate care traversau podul, spre Ucraina însă informaţiile nu au putut fi confirmate de autorităţi.

Reporterul Nick Paton Walsh a declarat că la sosirea în oraşul din sudul Ucrainei, joi seară, tancurile ruseşti erau pe străzi, iar avioanele zburau foarte aproape de sol. Până vineri, forţele ucrainene au recuperat punctul cheie de trecere în ţară, pentru ca seara ruşii să fie iar cu acces.

Herson, un oraş de aproape 300.000 de locuitori, joacă un rol important în protejarea portului Odesa, din sud-vestul Ucrainei, transmite DPA.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite