Rachetele antieriene din spatele curții. Un cuplu de ucraineni este acuzat că a ascuns un sistem de rachete rusesc de un milion de dolari

0
Publicat:

Poliția din Kiev a descoperit în curtea unei case un sistem de rachete antieriene extrem de scump, despre care se crede că  a fost lăsat în urmă de trupele ruse după ostilitățile din regiunea Cernihiv, la nord-vest de Capitală.

Rachetele antiaeriene se pare că au fost abandonate în primele zile ale războiului FOTO Poliția Kiev
Rachetele antiaeriene se pare că au fost abandonate în primele zile ale războiului FOTO Poliția Kiev

Ce și-ar putea dori o pereche de ucraineni de la un sistem de rachete antiaeriene de aproape un milion de dolari lăsat în urmă de trupele ruse?

Aceasta este întrebarea cu care se confruntă poliția regională de la Kiev după ce a anunțat sâmbătă că două persoane au îndepărtat un lansator de rachete rusesc și muniția acestuia.

O fotografie publicată de poliție pare să arate că sistemul de rachete este ascuns sub o prelată neagră într-o curte plină cu iarbă înaltă și arbuști neîngrijiți, potrivit cnn.com.

Se crede că armele au fost lăsate în urmă de trupele ruse după ostilitățile din regiunea Cernihiv, la nord-vest de capitala Kiev, a declarat poliția regională din Kiev într-un comunicat publicat sâmbătă. Luptele acolo au avut loc în primele zile ale războiului.

Sistemul de rachete era ascuns sub o prelată FOTO Poliția Kiev
Sistemul de rachete era ascuns sub o prelată FOTO Poliția Kiev

Sistemul de rachete și muniția acestuia au fost mutate ulterior, a spus poliția.

Două persoane, în vârstă de 38 și 45 de ani, ambele din districtul Boryspil din sud-estul orașului Kiev, au fost numiți ca suspecți în acest caz.

Unul este acuzat că a ascuns lansatorul în districtul Brovary, la nord-est de orașul Kiev. Celălalt a depozitat muniția într-o cutie de garaj închiriată într-o altă parte a regiunii Kiev.

Cei doi ar fi obținut armele ilegal. O purtătoare de cuvânt a poliției a declarat pentru CNN că suspecții nu au explicat de ce au făcut ceea ce au făcut, doar că armele au fost ascunse.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite