Purtătorul de cuvânt al Vaticanului şi adjuncta sa demisionează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vaticanul a anunţat luni, fără să ofere explicaţii în acest sens, demisia purtătorului său de cuvânt, americanul Greg Burke, şi a adjunctei sale, spaniola Paloma Garcia Ovejero, şi numirea unui purtător de cuvânt interimar, relatează AFP.

Papa ”a acceptat demisia directorului şi directorului adjunct ai Sălii de Presă a Vaticanului Greg Burke şi Paloma García Ovejero şi l-a numit director interimar pe Alessandro Gisotti, până acum coordonatorul reţelelor de socializare de la Dicasteria (ministerul) Comunicării”, precizează Sfântul Scaun într-un comunicat.

Americanul Greg Burke, membru Opus Dei - o influentă instituţie conservatoare în cadrul Bisericii Catolice - a fost numit în iulie 2016 după ce a ocupat postul de numărul doi la serviciul de presă.

El i-a succedat iezuitul Federico Lombardi. El a lucrat anterior ca jurnalist Roma la săptămânalul catolic National Catholic Reporter, la revista Time, iar apoi a fost corespondent al postului american Fox News.

La vârsta de 59 de ani, a devenit al doilea membru al Opus Dei care a ocupat postul de purtător de cuvânt al Vaticanului, după spaniolul Joaquin Navarro Valls, atotputernicul director de comunicare al lui Ioan Paul al II-lea.

Prima femeie care a ocupat postul de numărul doi la serviciul de presă al Vaticanului, jurnalista spaniolă Paloma Garcia Overo, în vârstă de 43 de ani, a fost anterior corespondentă la Vatican a Cadena COPE, unul dintre principalele posturi de radio spaniole.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite