Primele imagini cu racheta rusească X-22 care loveşte centrul comercial din Kremenciuk VIDEO

0
0
FOTO: Captură Video
FOTO: Captură Video

Au apărut primele imagini cu racheta care loveşte centrul comercial din Kremenciuk. Este vorba despre o rachetă rusească X-22. În urma atacului de luni, cel puţin 18 persoane şi-au pierdut viaţa.

„Racheta rusească a lovit acest obiectiv intenţionat. Este clar că aşa au fost ordinele. Este clar că ucigaşii ruşi au primit coordonatele exacte pentru această lovitură de rachetă. Au vrut să omoare cât mai mulţi oameni într-un oraş liniştit, într-un mall obişnuit. Iată ce s-a întâmplat în Kremenciuk! Iar pentru acest act de terorism de stat, la fel ca pentru toate celelalte, Rusia va fi trasă la răspundere. Pe câmpul de luptă din Ucraina, prin înăsprirea sancţiunilor şi, cu siguranţă, la tribunal”, a declarat Zelenski.

Rusia neagă că ar fi vizat un obiectiv civil. Pretinde că a bombardat un depozit de arme, fără să ofere dovezi care să susţină aceste afirmaţii.

Momentul în care rachetele invadatorilor lovesc centrul comercial a fost surprins de camerele de supraveghere dintr-un parc, situat în vecinătatea mall-ului din Kremenciuk. În imaginile surprinse poate fi observat suflul exploziei, precum şi oamenii speriaţi care încearcă să scape cu viaţă.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite