Primarul unui orăşel italian, criticat că a adăpostit de Crăciun o familie de romi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul unui orăşel italian a fost criticat de adversarii politici şi de alţi cetăţeni pentru că a oferit găzduire, de Crăciun, unei familii de etnie romă de origine română care nu avea adăpost, informează presa italiană, potrivit Mediafax.

Tommaso Claudio Corvatta, primarul orăşelului italian Civitanova Marche, a găzduit, de Crăciun, în locuinţa tatălui său, cinci membri ai unei familii de romi din România,  între care se afla şi o femeie însărcinată care are o tumoare canceroasă.

Conform site-ului Lettera43.it, primarul a fost criticat de unii adversari politici, inclusiv de un consilier local membru al partidului Poporul Libertăţii (al fostului premier Silvio Berlusconi) şi de alţi cetăţeni, pe reţele de socializare.

„A fost vorba de un gest personal într-o situaţie de sărăcie extremă. Dacă cineva vrea să mă împiedice să fac un gest umanitar, vreau să vină să îmi spună în faţă. Aceşti oameni trăiau pe străzi: poţi lăsa pe stradă o femeie însărcinată şi care are o tumoră?”, a replicat primarul, citat de agenţia ANSA.

Corvatta a explicat că serviciile de asistenţă socială nu puteau interveni în cazul acestei familii pentru că nu există o reşedinţă în Civitanova Marche.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite