Peste 100 de şcoli din Belgrad au primit ameninţări cu bombe. Cursurile, suspendate până la încheierea verificărilor

0
Publicat:

Peste 100 de şcoli din Belgrad au primit miercuri dimineaţă ameninţări cu bombe, informează Tanjug, citată de Agerpres. Ministerul educaţiei din Serbia a precizat că este vorba de e-mailuri trimise către 78 de şcoli primare şi 37 de unităţi de învăţământ secundar. 

Poliția sârbă a anunțat că a fost vorba despre alarme false FOTO Shutterstock
Poliția sârbă a anunțat că a fost vorba despre alarme false FOTO Shutterstock

Conform ministerului, echipaje de poliţie acţionau pe teren, iar copiii şi personalul fuseseră îndepărtaţi din clădirile vizate, din motive de securitate. Orele de curs de dimineaţă au fost suspendate până la încheierea verificărilor. Operaţiunile s-au încheiat deja în unele şcoli, unde programul s-a reluat după ce s-a dovedit că alertele fuseseră false.

Dispecer de la 112, cercetat după ce a îndemnat un bărbat să meargă la poliție cu o posibilă bombă

Un operator al serviciului de urgență 112 și doi agenți de la Secția 23 sunt cercetați de Serviciul Control Intern al Poliției Capitalei fiindcă nu au apelat la pirotehniști în urma unei sesizări făcute de un bărbat care ar fi spus că a găsit o bombă sub autoturism, conform Agerpres.

Un bucureștean a apelat la numărul unic de urgență, denunțând că a descoperit sub autoturism un dispozitiv exploziv. Operatorul din cadrul Poliției Capitalei i-a transmis bărbatului să îndepărteze „bomba” și să se îndrepte spre cea mai apropiată secție. Ulterior, bărbatul a mers la Secția 23, unde doi polițiști au luat dispozitivul și l-au studiat timp de circa o oră. În plus, cei doi agenți ar fi pozat dispozitivul și ulterior ar fi sesizat pirotehniștii, conform Antena3.

Cu privire la informaţiile vehiculate în spaţiul public privind preluarea unui apel 112, de către un dispecer, privind amplasarea unui dispozitiv suspect pe un autoturism, (...) în cauză au fost dispuse verificări prin intermediul Serviciului Control Intern. În urma acestora, a fost declanşată cercetarea prealabilă faţă de dispecerul care a preluat apelul şi cei doi poliţişti, din cadrul Secţiei 23”, a transmis, pe 11 aprilie 2023, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB). 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite