Papa Francisc critică ţările ce exportă armament, acuzându-le că alimentează războaiele şi terorismul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Papa Francisc a criticat marii exportatori de armament FOTO AP
Papa Francisc a criticat marii exportatori de armament FOTO AP

Papa Francisc a criticat, într-o predică rostită joi, ţările care exportă armament, acuzându-le că alimentează războaiele, inclusiv terorismul, în contextul conflictelor din Orientul Mijlociu, Africa şi al atentatelor de la Paris.

"Hristos a spus: «Nici o slugă nu poate să slujească la doi stăpâni» (Luca 16.13). Fie îl alegem pe Dumnezeu, fie bogăţiile", a declarat Papa Francisc, conform revistei Osservatore Romano, în predica rostită joi la Capela Sfânta Marta de la Vatican.

"Războiul este alegerea bogăţiilor. Liderii multor ţări gândesc că prin vânzarea de armament stimulează economia, urmărindu-şi interesele", a adăugat Suvernanul Pontif.

"Pentru aceştia, există un cuvânt urât: nenorociţilor! Pentru că Hristos a spus: «Fericiţi făcătorii de pace!». Prin urmare, cei care fac războaie, cei care alimentează războaiele sunt nenorociţi, sunt criminali. Un război se poate justifica, între ghilimele, prin numeroase motive. Dar, când toată lumea, cum se întâmplă acum, este în război - toată lumea -, atunci avem un război mondial fragmentat: aici, acolo, peste tot. Şi nu, nu există justificări, iar Dumnezeu plânge. Hristos plânge", a subliniat Papa Francisc în predică, referindu-se la războaiele din Orientul Mijlociu, din Africa, la atentatele din Franţa, unde au fost ucise 129 de persoane, la atacuri teroriste comise în alte regiuni ale lumii.

Statele Unite, Rusia, China, Franţa, Germania, Marea Britanie, Israelul, Spania, Italia şi Ucraina sunt, în această ordine, ţările care exportă cel mai mult armament la nivel global, potrivit datelor furnizate de Institutul de Studii pentru Pace de la Stockholm (SIPRI).

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite