Papa Francisc are mari probleme de mobilitate. Suveranul pontif nu mai poate să se urce în papamobil VIDEO

0
Publicat:

Papa Francisc, în vârstă de 87 de ani, se confruntă cu probleme de respirație și mobilitate care își lasă amprenta asupra sănătății sale, nemaiavând forța să urce scările papamobilului.

Papa nu se mai poate urca în papamobil nici cu ajutorul asistenților
Papa nu se mai poate urca în papamobil nici cu ajutorul asistenților FOTO captură Daily Mail

Ieri, după o audiență la Vatican, suveranul pontif a fost nevoit să fie transportat cu un scaun cu rotile, după ce nu a mai putut să urce în autovehiculul destinat transportului și protecției sale, în timpul evenimentului, desfășurat pentru prima dată în acest an în Piața San Pietro.

Miercurea trecută, Papa Francisc a fost internat într-un spital din Roma pentru teste diagnostice nespecificate, ale căror rezultate nu au fost încă făcute publice, arată Daily Mail. În cursul acestei ierni, el a suferit de „o simplă răceală”, însă a avut și episoade de bronșită și gripă.

La sfârșitul anului trecut, Suveranul Pontif a efectuat o tomografie computerizată care a exclus pneumonia, însă a fost nevoit să anuleze o călătorie în Golful Persic din cauza bronșitei acute infecțioase.

De asemenea, Papa Francisc se confruntă cu o fractură la genunchi și inflamații ale ligamentelor, începând din 2022, care l-au determinat să folosească un scaun cu rotile.

Cu toate acestea, el a reușit să se deplaseze cu un baston sau cu un cărucior și cu ajutorul asistenților care l-au ajutat să se ridice în picioare.

Miercuri, însă, Papa Francisc părea incapabil să urce cele câteva trepte în papamobil, la sfârșitul audienței, chiar și cu sprijinul balustradelor. Asistenții i-au adus rapid scaunul cu rotile. Apoi, a salutat mulțimea, fiind condus de asistenți în afara pieței.

Papa a suferit extracția unei părți a unui plămân în tinerețe, din cauza unei infecții respiratorii, vorbind adesea în șoaptă chiar și atunci când nu este bolnav.

În 2021, i-a fost îndepărtată o porțiune din colon, iar anul trecut a suferit o intervenție chirurgicală pentru repararea unei hernii abdominale și eliminarea țesutului cicatrizat intestinal.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite