Pană de curent uriașă în Balcani. Zonele afectate s-au confruntat cu un val de căldură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O pană majoră de de curent a afectat mai multe țări din regiunea balcanică. Este vorba despre Muntenegru, Bosnia şi Herţegovina, Albania și coasta Adriatică a Croației. Motivul nu este cunoscut, însă este foarte posibil să aibă legătură cu valul de căldură.

Pană de curent în Muntenegru, Bosnia, Albania și coasta Adriatică a Croației FOTO: ARHIVA
Pană de curent în Muntenegru, Bosnia, Albania și coasta Adriatică a Croației FOTO: ARHIVA

Potrivit reuters, avaria s-a produs vineri, 21 iunie 2024. Zonele afectate de pana de curent s-au confruntat cu un val puternic de căldură, cu temperaturi de până la 40 de grade Celsius.

Muntenegru, Bosnia și Herțegovina și cea mai mare parte a coastei Adriatice a Croației, se confruntă cu întrerupere majoră a energiei electrice. Anunțul a fost făcut de distribuitorul CEDIS din Muntenegru.  „Aproape întreaga zonă a Muntenegrului este fără curent din cauza întreruperilor din rețea”, a transmis CEDIS pe Facebook.

Totodată, compania de energie electrică HEP din Croația a declarat că problema a fost cauzată de „o tulburare internațională care a afectat mai multe țări”.

„Operatorul croat de sistem de transport efectuează o analiză cu operatorii de sistem din țările vecine pentru a determina cauza”, a transmis compania.

Din cauze penei de curent, în mai multe orașe, semafoarele s-au oprit și peste tot se aud sirenele ambulanțelor, au povestit martorii.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite