Operațiunea eșuată a zece mercenari din „armata privată a lui Putin”, care au vrut să atace doi militari ucraineni VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zece mercenari din infamul grup Wagner, pe care unii l-au numit „armata privată” a lui Vladimir Putin, au încercat să atace doi soldați ucraineni, dar s-au dat bătuți. Evenimentul a avut loc în luna noiembrie, lângă Bahmut, și a fost înregistrat cu ajutorul unei drone de către analistul politic ucrainean Alexandr Solonko, potrivit redactorului-șef al publicației ucraine, Censor.NET,  Yuriy Butusov.

Potrivit sursei citate, prezența dronelor pe acest câmp de luptă a permis militarilor ucraineni să observe și să respingă operațiunea mercenarilor „Wagner”, 

"Tactica grupului de asalt "Wagner" este clar vizibilă aici. 10 ruși au încercat să captureze postul nostru de observare, unde erau staționați doi soldați” ,a spus Butusov, adăugând că forțele ruse au efectuat misiuni de recunoaștere înainte și au acționat în consecință.

„Rușii se mișcă foarte încrezători, repede, știu bine unde merg și știu că nu vor fi văzuți sau atacați pe traseu. Grupul este împărțit în două părți, una încearcă să înceapă o luptă și să ne atace cu grenade, celălaltă încearcă să facă o manevră din flanc”, a mai spus acesta, subliniind că după cum se poate vedea și din imagini, terenul favorizează astfel de acțiuni.

2 grupe de mercenari Wagner (roșu) contra a 2 militari ucraineni (albastru) Foto: Captură video
2 grupe de mercenari Wagner (roșu) contra a 2 militari ucraineni (albastru) Foto: Captură video

„Din fericire, apărarea în acest punct a fost asigurată de drona noastră, care a reperat inamicul la timp, a transmis informațiile către doi dintre luptătorii noștri, iar aceștia s-au pregătit de luptă și nu au permis inamicului să se apropie ”, a explicat redactorul ucrainean, lăudând de asemenea operațiunea de apărare.

Mercenarii ruși s-au retras după ce și-ar fi dat seama cu ajutorul dronei lor că operațiunea lor fusese dată peste cap,

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite