O jurnalistă din Italia, obligată de instanță să îi plătească premierului Giorgia Meloni daune de 5.000 de euro. Cum a umilit-o ziarista

0
Publicat:

Un tribunal din Milano a condamnat o jurnalistă să plătească prim-ministrului italian Giorgia Meloni daune de 5.000 de euro pentru că a ironizat-o într-o postare pe rețelele sociale.

Giorgia Meloni, premierul Italeii FOTO: EPA-EFE
Giorgia Meloni, premierul Italeii FOTO: EPA-EFE

Jurnalista, Giulia Cortese, a primit, de asemenea, o amendă cu suspendare de 1 200 de euro pentru o glumă pe Twitter, acum numit X, în octombrie 2021, despre înălțimea lui Meloni, care a fost definită drept „bodyshaming”, scrie reuters.com.

Meloni a decis să o dea în judecată pe Cortese după ce s-au confruntat pe social media.

Meloni, al cărei partid de extremă-dreapta Frații Italiei se afla în opoziție la momentul respectiv, a fost deranjată de faptul că Cortese a publicat o poză cu ea în care apare în fundal o imagine a liderului fascist Benito Mussolini.

Cortese a răspuns cu alte tweet-uri, inclusiv unul care se traduce prin „nu mă sperii, Giorgia Meloni. La urma urmei, ai doar 1,2 metri înălțime. Nici măcar nu te pot vedea”.

Înălțimea lui Meloni este dată ca fiind între 1,58 m și 1,63 m pe diverse site-uri media.

Cortese poate face apel împotriva sentinței, iar avocatul lui Meloni a declarat că prim-ministrul va dona în scopuri caritabile orice daune pe care le va primi în cele din urmă.

Numărul mare de procese intentate jurnaliștilor a fost menționat anul acesta de Reporteri fără Frontiere, care a retrogradat Italia cu cinci locuri, până pe locul 46, în Indexul mondial al libertății presei 2024, deschide o filă nouă.

Meloni nu este la prima acționare a jurnaliștilor în instanță. Anul trecut, un tribunal din Roma l-a amendat pe autorul de bestselleruri Roberto Saviano cu 1 000 de euro plus cheltuieli de judecată, după ce acesta a insultat-o la televizor în 2021 din cauza poziției sale dure privind imigrația ilegală.

Jurnaliștii de la televiziunea italiană de stat RAI au intrat în grevă în luna mai în semn de protest față de „controlul sufocant” asupra activității lor de către guvernul Meloni.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite