Noi alerte de raiduri aeriene în toată Ucraina

0
Publicat:

  Alerte de raid aerian au fost emise marţi la prânz pe întreg teritoriul Ucrainei, însă pentru moment nu au existat nici un fel de rapoarte cu privire la noi bombardamente ruseşti cu rachete, relatează Reuters, conform Agerpres.

Atac cu rachete la Kiev FOTO Profimedia
Atac cu rachete la Kiev FOTO Profimedia

La Kiev totul este în regulă, dar oficialii ucraineni au solicitat populaţiei prudenţă în urma atenționării preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski că Rusia ar putea pregăti noi bombardamente la aproape o săptămână după ultimul val important de atacuri cu rachete.

  „Data trecută, ruşii şi-au deghizat lovitura sub forma unor zboruri de antrenament...Să vedem", a declarat Vitali Kim, guvernatorul regiunii Nikolaev (Mikolaiv), în sudul Ucrainei. 

 Forţele antiaeriene ale armatei ucrainene sunt gata să respingă un nou bombardament cu rachete din partea agresorilor ruși, a spus un purtător de cuvânt al armatei aerului a Ucrainei, Iuri Ignat, citat de Ukrinform. 

Rusia comite „în mod evident crime de război” în Ucraina, a acuzat, joi, 24 noiembrie, ministerul francez de Externe, subliniind că bombardamentele masive de miercuri „nu vizau nicio ţintă militară”. 

Franţa condamnă cu cea mai mare fermitate bombardamentele masive declanşate de Rusia pe 23 noiembrie împotriva Kievului, Liovului şi mai multor alte oraşe ucrainene”, a afirmat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei franceze, citată într-un comunicat. 

Joi, 17 noiembrie, mai multe orașe ucrainene, printre care și capitala Kiev, au fost ținta bombardamentelor invadatorilor ruși cu rachete și drone, atacuri care coincid cu primele căderi de zăpadă în Ucraina.  

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite