Miniştrii de Externe din UE se vor reuni marţi într-o videoconferinţă pe tema escaladării violenţelor între Israel şi Hamas

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Josep Borrell FOTO EPA-EFE
Josep Borrell FOTO EPA-EFE

Miniştrii de Externe din Uniunea Europeană (UE) se vor reuni marţi într-o videoconferinţă pe tema escaladării luptelor între Israel şi mişcarea islamistă Hamas, a anunţat duminică Înaltul Reprezentant UE pentru Afaceri Externe, Josep Borrell.

„Având în vederea escaladarea în curs între Israel şi Palestina şi numărul inacceptabil de victime civile, am convocat pentru marţi o videoconferinţă extraordinară a miniştrilor Afacerilor Externe din UE”, a scris Borrell pe Twitter.

„Ne vom coordona şi vom discuta despre maniera în care UE poate contribui cel mai bine la încheierea violenţei actuale”, a subliniat şeful diplomaţiei europene, citat de AFP.

Circa 174 de persoane au fost ucise în actualul episod de violenţe între Israel şi Hamas, care a început luni, transmite AFP.

Potrivit UE, Josep Borrell a făcut eforturi diplomatice „intense” pentru a încerca să contribuie la diminuarea violenţelor, discutând cu liderii israelian şi palestinian, precum şi cu principalii diplomaţi din ţările vecine.

„Prioritatea şi mesajul UE în acest context rămân clare: violenţa trebuie să înceteze acum”, a precizat diplomaţia europeană într-un comunicat publica sâmbătă.

Cele 27 de state membre UE întâmpină adesea dificultăţi în găsirea unei poziţii comune asupra conflictului israeliano-palestinian, state precum Germania, Austria şi Slovenia susţinând cu fermitate dreptul Israelului de a se apăra, în timp ce altele îndeamnă statul evreu să dea dovadă de mai multă reţinere, notează AFP.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite