Marea Britanie se pregăteşte pentru una dintre cele mai grele ierni din ultimul deceniu

0
0
Marea Britanie Foto: EPA/Arhivă
Marea Britanie Foto: EPA/Arhivă

Meteorologii britanici avertizează că Regatul Unit s-ar putea confrunta în decembrie cu condiţii de vreme severă, precizând totodată că nu este exclus ca această iarnă să fie cea mai grea din ultimii opt ani, relatează „The Sun“ şi „The Daily Express“.

Astfel, se aşteaptă ca Regatul Unit să fie afectat în decembrie de un ciclon arctic alimentat de vânturi reci venite dinspre Siberia. Potrivit meteorologilor, în Scoţia şi în zone din nordul Angliei ar urma să ningă abundent, în timp ce în sudul Angliei sunt prognozate furtuni puternice. 

„Ne aşteptăm ca această iarnă să fie diferită de ultimele şapte ierni mai blânde de care am avut parte, cu un risc crescut de intruziuni reci în partea de nord a Europei şi temperaturi sub media normală în ianuarie şi februarie“, a afirmat pentru „The Sun Online“ Eleanor Bell, meteorolog principal la The Weather Company.

La rândul său, meteorologul Leon Brown a precizat că „în Scoţia şi unele părţi din nordul Angliei sunt aşteptate 24 până la 32 de zile de ninsori şi ger, cu cea mai rece perioadă în preajma Anului Nou“.

Potrivit lui, „temperaturile minime se vor situa sub minus 10 grade Celsius“, local fiind aşteptate temperaturi de chiar minus 13 grade Celsius. 

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite