Majoritatea restricţiilor anti-COVID vor fi ridicate în Marea Britanie din 27 ianuarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Marea Britanie cele mai recente date disponibile arată o scădere cu aproape 40% a numărului de cazuri noi săptămânale de coronavirus şi o stabilizare a numărului de pacienţi spitalizaţi Foto: Pixabay
În Marea Britanie cele mai recente date disponibile arată o scădere cu aproape 40% a numărului de cazuri noi săptămânale de coronavirus şi o stabilizare a numărului de pacienţi spitalizaţi Foto: Pixabay

Marea Britanie va renunţa la majoritatea măsurilor introduse pentru a limita răspândirea rapidă a variantei Omicron, din data de 27 ianuarie , urmând ca din martie să se renunţe la izolarea persoanelor testate pozitiv,  a anunţat miercuri prim-ministrul Boris Johnson,conform AFP.

Începând de joi, 27 ianuarie, purtarea măştii nu va mai fi obligatorie, telemunca nu va mai fi recomandată oficial, iar pentru accesul în cluburi sau la anumite mari întruniri nu va mai fi necesar un certificat sanitar, a anunţat Boris Johnson în parlament, potrivit Agerpres.

'În condiţiile în care COVID devine endemic, trebuie să înlocuim obligaţiile legale prin sfaturi şi recomandări', a explicat el. 

Şeful guvernului britanic a afirmat că nu va mai prelungi regula ce impune izolarea persoanelor cu test pozitiv la coronavirus, atunci când măsura va expira la 24 martie, însă decizia ar putea fi chiar devansată. 

'Nu obligăm legal oamenii să se izoleze dacă au gripă', a explicat el. 

În Marea Britanie, unde mai mult de 152.000 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au decedat, cele mai recente date disponibile arată o scădere cu aproape 40% a numărului de cazuri noi săptămânale şi o stabilizare a numărului de pacienţi spitalizaţi. Concomitent scade şi numărul celor aflaţi la terapie intensivă, aflat oricum la un nivel redus în timpul valului Omicron. 

Fiecare naţiune constitutivă îşi decide politica în materie de sănătate

Marţi, guvernul scoţian a anunţat ridicarea majorităţii restricţiilor începând de lunea viitoarea. Cluburile se vor putea redeschide, iar capacităţile de primire ale sălilor de spectacole vor fi crescute. 

Până acum, doar trei familii diferite puteau să se întâlnească în spaţii închise, dar această limită va fi la rândul ei anulată. Totuşi, telemunca rămâne recomandată. 

La rândul său, guvernul Ţării Galilor, unde valul Omicron a trecut de vârful de cazuri, a anunţat săptămâna trecută o ridicare treptată a restricţiilor.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite