MAE: Aproximativ 200 de români se află în zonele afectate de ciclonul din Grecia

0
Publicat:

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a informat că aproximativ 200 de români se află în zonele impactate de ciclonul "Daniel" din Grecia, infrastructura rutieră fiind afectată în mai multe zone din Peninsula Pelion, scrie Agerpres.

Inundații Grecia FOTO: Profimedia
Inundații Grecia FOTO: Profimedia

"Reprezentanţii Ambasadei României la Atena şi Consulatului General de la Salonic sunt în legătură cu aproximativ 200 de cetăţeni români aflaţi în zonele afectate, cărora le acordă sprijin în vederea evacuării şi asistenţa necesară, în limita competenţelor. Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor români din zonele afectate, Ambasada României la Atena a luat legătura cu cei care îşi anunţaseră anterior prezenţa în Peninsula Pelion, pentru a fi îndrumaţi să îşi notifice prezenţa prin SMS la autorităţile elene, în vederea evacuării", a comunicat Ministerul Afacerilor Externe pe pagina oficială.

Ministerul de Externe a menționat că situația este instabilă și suferă modificări constant, motiv pentru care le recomandă românilor să se intereseze permanent cu privire la starea drumurilor, la evoluția în zona în care se află, să verifice situația zborurilor și să mențină contactul cu misiunea diplomatică pentru a putea fi înștiințați de evoluția intervențiilor.

Românilor aflați în zonele impactate le este recomandat să respecte instrucțiunile autorităților elene responsabile, să nu părăsească singure zonele în care se află și să anunțe imediat evoluţiile situaţiei în care se găsesc şi solicitările suplimentare de sprijin (la numărul unic 112 şi la cele două misiuni diplomatice române). Ambasada României la Atena şi Consulatul General al României de la Salonic monitorizează permanent situaţia și sunt în contact permanent cu autorităţile elene responsabile (Protecţia civilă, Poliţie, Celula de criză-MAE local), precum și cu omologii din celelalte țări membre UE.

MAE a anunțat că cetăţenii români pot solicita ajutor consular la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +30 210 6728875; +30 210 6728879 şi al Consulatului General al României la Salonic: +30 2310 340088, apelurile sunt redirecționate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim non-stop.

Cetăţenii români aflați cu o situaţie specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie şi numerele de telefon de urgenţă ale misiunilor diplomatice: Ambasada României la Atena: +30 6978996222 şi Consulatul General al României la Salonic: +30 6906 479076. 

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite