„Lupta“ soldaților ucraineni cu admiratoarele. „Cred că asta ridică spiritul de luptă“

0
Publicat:

Soldații ucraineni nu se așteptau să se lupte cu atenția femeilor atunci când s-au înrolat pentru a lupta împotriva atacului lui Vladimir Putin. Ei s-au trezit aruncați în celebritate pentru munca lor de apărare a patriei de opresorul lor.

Militarii ucraineni, ”vânați” de femei pentru eroismul lor
Militarii ucraineni, ”vânați” de femei pentru eroismul lor

Pentru unele femei, sprijinul pentru trupe transcede strângerea de fonduri și voluntariatul. De asemenea, ele trimit mesaje senzuale și chiar fotografii nud  soldaților pe care nu i-au întâlnit niciodată pe rețelele de socializare. Fetișizarea nou descoperită a Forțelor Armate ale Ucrainei a venit în mare parte ca o binevenită eliberare de stres de la realitățile războiului, permițându-le soldaților să evadeze pentru câteva momente și vorbind cu femeile care îi încurajează, scrie news.yahoo.com.

Pentru câțiva alții, potopul de atenție sexuală este un pic prea mult

"Este mai ușor pentru mine să răspund politicos că am o prietenă și să șterg", a declarat Vadim, un soldat de 24 de ani staționat în vestul regiunii Lviv, care încearcă să se asigure că partenera sa nu vede mesajele. "De ce i-aș spune persoanei iubite că cineva îmi scrie pentru a se întâlni cu mine?".

Noua popularitate dobândită de soldați l-a surprins pe Dmitri, care se afla la locuința sa din Enerhodar, în regiunea Zaporojie din Ucraina, când Rusia a lansat invazia la scară largă pe 24 februarie 2022. El a refuzat să își dea numele de familie din motive de confidențialitate, dar a spus că, atunci când a început războiul, avea 25 de ani și tocmai își încheiase cariera de șase ani în armata ucraineană. Dar, în timp ce Rusia ataca Ucraina din toate părțile, Dmitriy și-a luat echipamentul militar și s-a îndreptat spre cel mai apropiat centru de recrutare pentru a se reînrola.

În calitate de membru experimentat al armatei ucrainene, Dmitri se antrenase pentru o potențială escaladare a conflictului cu Rusia, care se desfășura în regiunea Donbas din estul țării în ultimii nouă ani. Era obișnuit cu viața de pe linia frontului, unde fiecare zi era plină de violență și de sunetele asurzitoare ale războiului. Nu era pregătit pentru celebritatea din social media care avea să urmeze.

La o săptămână de la începerea războiului, Dmitri a fost detașat la Herson, unde urma să apere frontul sudic al Ucrainei.

Armata Rusiei era de două ori mai mare decât cea a Ucrainei, iar Putin plănuia să fi capturat Kievul în doar câteva zile. Viitorul țării atârna în balanță.

Eforturile neobosite ale armatei ucrainene de a lupta împotriva rușilor au generat un sentiment uriaș de mândrie și entuziasm cu privire la soldații de pe front, a căror viață de zi cu zi a fost documentată pe scară largă pe rețelele de socializare. Selfie-uri rapide făcute din tranșeele din Donbas sau videoclipuri cu bărbați în luptă activă i-au determinat pe mulți soldați să își dezvolte o prezență pe rețelele de socializare.

La începutul războiului, Dmitri a postat fotografii cu el însuși în echipament militar și a cerut adepților să doneze bani pentru forțele armate ucrainene. În următoarele 16 luni, numărul urmăritorilor săi avea să se dubleze, ajungând la 21.000 de persoane care l-au urmărit de-a lungul luptei sale pentru Ucraina.

Putin cel fără coloană vertebrală, expus ca un tiran laș

Cu toate acestea, el nu se aștepta să devină un obiect de dorință pentru femeile ucrainene care sperau să încapă în atenția soldatului în timp ce acesta le proteja de mânia Rusiei. Dmitri și aproape o duzină de alți membri ai armatei ucrainene cu care a vorbit The Daily Beast au fost lansați în celebritate în Ucraina, unde femeile le trimit SMS-uri senzuale în timp ce bărbații se adăpostesc sub tranșee pe frontul de război.

Un soldat în vârstă de 24 de ani din regiunea Donețk, al cărui nume nu a fost dezvăluit pentru că nu avea autorizație militară pentru a vorbi, a declarat pentru The Daily Beast că membrii armatei ucrainene au observat cu siguranță o creștere a numărului de femei interesate de ei. "Cred că asta ridică spiritul de luptă", a spus el. "Uneori, fetele scriu, dar nu atât de des pe cât mi-aș dori".

Un alt soldat care a cerut anonimatul a spus că atunci când a fost mai activ pe pagina sa de Instagram, care are 5.000 de urmăritori, a primit mai multă atenție din partea femeilor. "Îmi place atenția femeilor. Este plăcut când femeilor le plac soldații", a spus el.

Dar pentru Vadim, soldatul staționat în Lviv, mesajele pe care le șterge de la admiratoare sunt o sursă suplimentară de stres. El a spus că, în primele cinci luni de război, atenția pe care a primit-o de la femei pe Instagram a crescut vertiginos.

De exemplu, când a fost staționat în Odesa, unele femei l-au rugat să se întâlnească cu ele la plimbare, iar când a fost în Lviv, unele femei din armată i-au sugerat să le invite la întâlniri pentru a bea ceva. Dar Vadim le-a refuzat pentru că are o prietenă. Cu toate acestea, el a spus că prietenii săi din armată care sunt singuri "de obicei merg la întâlniri și se bucură de atenția femeilor. Este un lucru anti-stres pentru ei și o modalitate de a se relaxa".

"Dacă aș fi singur, aș face același lucru. Imaginați-vă doar: După serviciul militar, nu te așteaptă nimeni acasă și îți dorești căldură, comunicare, afecțiune. Toată lumea își dorește iubire, iar pentru bărbați, în general, iubirea este ceea ce îi ajută să nu se descurajeze în momentele dificile", a adăugat el.

Comentariile de pe conturile de Instagram ale soldaților ucraineni sunt de nelipsit. Unii soldați au zeci de mii de urmăritori, iar comentariile la postările lor variază de la emoticoane cu inimioare până la comentarii despre bărbații care protejează Ucraina ca fiind "tati". În mijlocul avalanșei de comentarii din partea femeilor, unii soldați și-au întâlnit partenerele prin intermediul interacțiunilor din social media.

Iulia, în vârstă de 30 de ani, l-a cunoscut pe prietenul ei soldat, Nazar, în vârstă de 28 de ani, pe un canal Telegram. Nazar este staționat în ceea ce Yulia a numit "hotspot zero", iar cuplul s-a întâlnit pentru prima dată în persoană când Nazar era în permisie și își vizita părinții în Drohobych, un oraș din vestul Ucrainei, în septembrie 2022.

"Aceasta este o admirație de nedescris pentru un om, un om adevărat, un fiu demn al țării sale", a spus ea. Ea a explicat că ceea ce îi place cel mai mult la prietenul ei este că este soldat voluntar în armata ucraineană din 2014.

Atenția de care se bucură acum soldații, potrivit Svetlanei Pryimak, nu exista înainte de 24 februarie 2022. "Acest lucru se datorează, în opinia mea, în primul rând faptului că nu am observat înainte cât de mult fac militarii pentru noi și ce oameni incredibili sunt", a spus ea.

Un secret terifiant din războiul lui Putin este acum imposibil de ascuns

Dar nu toți soldații sunt la fel de deschiși la aceste progrese. Pryimak a spus că un bărbat i-a spus că nu a vrut să o întâlnească pentru că nu era sigur că va supraviețui războiului. Soldatul i-a spus lui Pryimak că ar putea doar să-i ofere comunicare online în loc de ceva mai mult. "Este trist. Mulți soldați noi nu își fac noi cunoștințe din această cauză", a spus ea.

Dmitri a spus că soldații au lucruri mai importante de care să se îngrijoreze decât femeile de pe rețelele de socializare, dar a adăugat că noul kink al soldaților a fost o schimbare binevenită față de momentul în care s-a înrolat în armată în 2016.

Într-o convorbire telefonică pe Telegram, în timp ce se afla pentru prima dată în vacanță la Odesa, după ce a petrecut 10 luni în luptă, el a spus: "Nimănui nu i-a păsat când războiul era în est, oamenii nu au acordat atenție, dar când războiul a ajuns la Kiev, în capitală, toată lumea a început să laude ajutorul armatei".

Pe măsură ce războiul a avansat, Dmitri a continuat să primească mesaje de la femei, dar acestea veneau în valuri, în funcție de cât de bine se descurca armata ucraineană. De exemplu, în octombrie anul trecut, când Ucraina a eliberat 482 de așezări din regiunea Harkov, soldatul a spus că numărul mesajelor sale a crescut.

Uneori, Dmitriy putea vorbi cu o femeie sau două timp de câteva zile. Cu toate acestea, a spus el, "după un anumit timp, s-ar putea să nu mai răspundă, așa că trimiterea de mesaje nu este atât de frecventă, iar apoi, de exemplu, fata respectivă dispare și, de asemenea, s-ar putea să nici nu observi, deoarece ai lucruri mai importante de făcut pe moment și așa a fost."

La 10 iunie, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat oficial începerea contraofensivei țării. Obiectivul ofensivei este de a elibera zonele din sud-est și din jurul orașului Bahmut, situat în estul țării, considerat de luni de zile epicentrul războiului. La 12 iunie, oficialii ucraineni au anunțat că armata a eliberat patru localități din Donețk, inclusiv Neskuchne, care se afla sub ocupație rusă de peste un an.

Acum, pe măsură ce Ucraina eliberează mai multe sate de sub ocupația rusă, Dmitri a spus că pe Instagram femeile ar putea profita de această ocazie pentru a încerca să le atragă atenția soldaților responsabili de eliberarea regiunii.

"Nu prea vreau să mă întâlnesc cu cineva nou. Vreau să dorm într-un pat foarte bun, să mănânc ceva gustos. Nu mai sunt obișnuit cu astfel de lucruri din cauza frontului. În acest moment, nu vreau să pierd timpul întâlnindu-mă cu cineva", a spus el.

Dar Dmitri a spus că, în loc să trimită mesaje soldaților, ar prefera ca femeile să împărtășească postări de strângere de fonduri pe Instagram sau să doneze bani pentru armată. El a remarcat că accesul la provizii s-a schimbat semnificativ și că: "Este regula vieții - când faci ceva important, oamenii îți sunt recunoscători și te glorifică", a spus el. "Ceea ce avem acum cu războiul, toată lumea este recunoscătoare pentru protecție".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite