Lukașenko amenință că ar putea folosi armele nucleare primite de la Putin

0
Publicat:

Belarusul nu va ezita să folosească armele nucleare desfăşurate de Rusia pe teritoriul său dacă va fi atacat, a avertizat marţi Aleksandr Lukaşenko, potrivit agențiilor de presă EFE și Agerpres.

Aleksandr Lukașenko FOTO AFP
Aleksandr Lukașenko FOTO AFP

„Să nu dea Dumnezeu ca eu să fiu nevoit să iau decizia de a folosi aceste arme. Dar nu voi ezita dacă am fi atacaţi”, a declarat Lukaşenko, supranumit „Ultimul dictator din Europa”, în cursul unei vizite de lucru în regiunea Minsk.

Aleksandr Lukaşenko, principalul aliat al lui Vladimir Putin în războiul purtat de liderul de la Kremlin împotriva Ucrainei, a susținut că armele nucleare desfășurate de regimul de la Moscova în ţara sa sunt necesare „pentru ca niciun picior de ticălos să nu mai calce vreodată pe pământul belarus”.

Liderul de la Minsk a insistat că, în cazul în care Belarusul ar fi atacat, „răspunsul va urma imediat”.

„Sunt arme pentru descurajare!”, a exclamat Lukaşenko, care, la fel ca Putin, inventează în scop propagadistic dușmani externi pentru a-și asigura supraviețuirea regimului pe plan intern.

Săptămâna trecută, Vladimir Putin și-a anunţat intenția de a desfăşura arme nucleare tactice pe teritoriul Belarusului începând cu 8 iulie.

Regimul de la Moscova transferă astfel de arme în Belarus în contextul escaladării, din 24 februarie 2022, a războiului pe care îl poartă de mai bine de opt ani împotriva Ucrainei.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite