Jean-Claude Juncker: Limba engleză îşi pierde importanţa în Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jean-Claude Juncker FOTO Arhivă
Jean-Claude Juncker FOTO Arhivă

Preşedintele Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, a apreciat într-o conferinţă de presă pe tematici europene organizată la Florenţa, în Italia, că „limba engleză îşi pierde importanţa în Europa”, relatează BBC News.

„Încet, dar sigur, engleza îşi pierde importanţa în Europa“, a explicat Juncker motivul pentru care a ales să se exprime în franceză.

Comentariul a fost primit cu aplauze, în timp ce preşedintele CE a zâmbit.

El a reafirmat că decizia Marii Britanii de a ieşi din Uniunea Europeană (UE) este „o tragedie“.

„Vom negocia echitabil cu prietenii noştri britanici, dar să nu uităm că nu UE abandonează Marea Britanie - Marea Britanie abandonează UE, iar acest lucru face diferenţa“, a insistat el.

Relaţiile dintre Guvernul britanic şi Comisia Europeană s-au deteriorat după întâlnirea de săptămâna trecută dintre Theresa May şi Jean-Claude Juncker.

Potrivit FAZ, Juncker ar fi spus că pleacă de la Londra „de zece ori mai sceptic“ decât a venit. May a reacţionat spunând că remarcele sunt „bârfă de Bruxelles“.

May a spus că nu vrea scurgeri de informaţii de la negocierile pentru Brexit, dar există îndoieli că astfel de secrete pot fi păstrate, în condiţiile în care ieşirea ţării sale din UE afectează interesele tuturor celorlalte 27 de ţări din blocul comunitar.

Pe de altă parte, premierul britanic a acuzat unii oficiali europeni că încearcă să influenţeze alegerile parlamentare din 8 iunie din Marea Britanie. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite