În China, preşedintele Germaniei îi atenţionează pe oamenii de afaceri în legătură cu riscul supravegherii

0
0

Preşedintele german, Frank-Walter Steinmeier, a pus joi întrebări sensibile despre noile tehnologii şi despre supraveghere în a doua zi a vizitei sale de stat în China, transmite dpa.

Într-o intervenţie la un eveniment numit „Academia de robotică“ din oraşul chinez Fosha, Steinmeier a întrebat dacă „inteligenţa artificială ne face viaţa mai bună şi mai confortabilă sau ne face să fim superfluu“.

Preşedintele Germaniei a adus în discuţie şi implicaţiile tehnologice ale maşinilor fără şofer, întrebând dacă nu cumva „cantităţile uriaşe de date adunate în acest proces“ nu duc la intensificarea supravegherii.

Vizita de şase zile în China este cea mai lungă vizită efectuată de Steinmeier de când şi-a preluat funcţia de preşedinte în martie 2017, precizează dpa, adăugând că aceasta vine după cea a cancelarului Angela Merkel în mai 2018 şi vizita ministrului de Externe, Heiko Mass, luna trecută.

Frank-Walter Steinmeier Steinmeier urmează să aibă discuţii cu oameni de afaceri germani şi chinezi, precum şi cu intelectuali. Vizita va cuprinde opriri la Guangzhou, Chengdu şi, în cele din urmă, la Beijing, unde luni se va întâlni cu preşedintele chinez, Xi Jinping.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite