Imigranţii din Marea Britanie organizează luni o zi de protest pentru a sublinia contribuţia lor la economia ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imigranti în Marea Britanie
Imigranti în Marea Britanie

Zeci de mii de imigranţi şi susţinători ai lor organizează luni o zi de acţiune civică pentru a sublinia contribuţia lor la economia Marii Britanii, relatează The Guardian.

La campanie participă şi circa 1.000 de cetăţeni UE care vor protesta în faţa Parlamentului, pentru a le cere aleşilor să lupte pentru garantarea dreptului lor de a rămâne în ţară după Brexit.

Ei se vor strânge iniţial la o biserică din zonă, după care vor merge în două săli de comisie din Camera Comunelor, pentru a face lobby pe lângă 50 de parlamentari care au fost de acord să îi primească. Printre aceştia se numără purtătorul de cuvânt al Partidului Laburist pentru Brexit, Keir Starmer, parlamentarul conservator Philip Davies şi liderul Partidului Verzilor, Caroline Lucas.

Universităţile, sindicatele şi chiar galeriile de artă, inclusiv Tate şi Tate Modern, susţin această zi de acţiune. Mai multe afaceri îşi închid luni uşile în semn de suport.

La ora locală 13 (14 ora României), oamenii care susţin mişcarea sunt îndemnaţi să iasă în spaţii publice şi să se ia simultan de mână, într-un gest de solidaritate şi apreciere pentru migranţi.

Potrivit unei estimări a New Economics Foundation, dacă fiecare imigrant nu mai munceşte o zi, economia Marea Britanii va suferi pierderi de 328 de milioane de lire sterline, adică 4% din PIB.

Muncitorii imigranţi reprezintă 10,9% din forţa totală de muncă din ţară. Observatorul pentru Migraţie a atras atenţia că, în unele sectoare de activitate, proporţia este cu mult mai mare. Circa 31% din personalul de curăţenie, 30% din angajaţii din industria alimentară şi a restaurantelor şi 26% dintre angajaţii din sănătate sunt născuţi în străinătate.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite