Imaginile din satelit care arată activitatea militară rusă din apropierea graniţelor Ucrainei. Ce spun analiştii militari FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Getty Images
FOTO Getty Images

Cele mai recente imagini din satelit furnizate de compania americană de tehnologie spaţială Maxar arată că activitatea militară rusă pe scară largă persistă aproape de graniţele Ucrainei, în ciuda afirmaţiilor recente ale Rusiei de detensionare şi retragere.

Imaginile, luate la mijlocul lunii februarie, ilustrează faptul că Ucraina rămâne înconjurată pe trei laturi la graniţele sale cu Rusia şi Belarus, de trupele ruse, notează BBC.

imagini trupe ruse

Activitatea trupelor ruse

O preocupare deosebită este prezenţa unui nou spital de campanie în zona de antrenament Osipovii din nord-vestul Belarusului.

Deşi acesta ar putea fi o parte legitimă a oricărui exerciţiu pe teren la scară largă, ar putea fi, de asemenea, un indiciu al pierderilor aşteptate în luptă dintr-un conflict iminent.

imagine 2

Alte concentrări şi activităţi de trupe sunt considerabil mai aproape de graniţele Ucrainei.

Un pod de ponton militar peste râul Pripyat a fost fotografiat pe 15 februarie. Se află la mai puţin de 6 km de graniţa Belarusului cu Ucraina.

imagine 3

Analiştii de la McKenzie Intelligence Services, cu sediul la Londra, au evidenţiat zona mare de aşteptare de pe malul drept al râului ca un indicator al posibilei intenţii de a muta un număr mare de vehicule.

Unele rapoarte au sugerat că pontonul ar fi putut fi îndepărtat.

O altă imagine este a artileriei autopropulsate sau a tunurilor de calibru mare montate pe un şasiu de tancuri, dispuse la Bresţki, care se află la aproximativ 50 km de graniţă.

imagine 4

O unitate nou sosită de 20 de elicoptere de atac antitanc a fost fotografiată pe aerodromul Ziabrovka, la 30 km de graniţă.

Analiştii McKenzie Intelligence spun că ar fi vorba, cel mai probabil, de 12 elicoptere Hokum şi cinci elicoptere Hind sau Mi-28 Havoc.

imagine 5

Prezenţa militară actuală de aproximativ 30.000 de soldaţi ruşi în Belarus, deşi este alarmantă atât pentru Ucraina, cât şi pentru NATO, are ca alibi exerciţii comune, ruso-belaruse, care urmează să se încheie pe 20 februarie.

Deci, un test cheie al intenţiilor Moscovei va veni după acea dată, când imaginile din satelit vor dezvălui dacă cea mai mare parte a forţelor ruse de acolo a rămas sau a plecat.

Ce nu ne spun aceste imagini

Nu există nimic în aceste imagini care să demonstreze clar că Rusia este pe cale să invadeze Ucraina.

Rusia continuă să insiste că aceasta nu este intenţia sa şi că orice astfel de sugestie face parte din propaganda occidentală.

Dar şefii apărării NATO cred că Rusia are acum suficiente forţe în jurul Ucrainei pentru a executa o invazie în cazul în care preşedintele Putin ar da ordinul.

Amploarea şi configuraţia desfăşurării trupelor rusei în apropierea graniţelor Ucrainei sunt fără precedent, de exemplu, cu unităţi de apărare aeriană aduse de la mii de mile depărtare în estul Siberiei.

imagine 6
Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite