Iarna lovește dur Grecia: cod roşu de furtună și perturbări în transportul public | Avertizare de călătorie de la MAE

0
Publicat:

Serviciul Naţional de Meteorologie al Republicii Elene (EMY) a emis un cod roşu de precipitaţii mixte, însoţite de descărcări electrice, intensificări însemnate ale vântului, pe alocuri cu aspect de vijelie, pentru întreg teritoriul Greciei.

Ninsoare zapada la Litochoro Grecia. FOTO arhivă Severe Weather Europe / Facebook
Ninsoare zapada la Litochoro Grecia. FOTO arhivă Severe Weather Europe / Facebook

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Grecia că EMY a emis un cod roşu de precipitaţii mixte pentru întreg teritoriul elen, valabil de miercuri până vineri, în contextul meteorologic atipic ce caracterizează acest interval de timp, potrivit Agerpres.

Sunt prognozate ninsori abundente în zonele de deal şi în masivele muntoase din regiunile centrale şi de nord ale ţării, arată sursa citată. De asemenea, sunt așteptate perturbări atât în circulaţia rutieră şi feroviară, cât şi în orarul curselor aeriene, precum şi întreruperi ale navigaţiei maritime.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106710035 şi Consulatului General al României de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

Români aflați în Grecia care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222 şi al Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet atena.mae.ro, salonic.mae.ro, www.emy.gr, ec.europa.eu, www.meteoalarm.org, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă", care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Amintim că cetăţenii români care s-au aflat sau tranzitat Germania în decembrie anul trecut au fost atenționați că programul curselor aeriene operate de compania aeriană Lufthansa poate înregistra anulări sau amânări ale zborurilor.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite