Funcţionarii sârguincioşi care-i ţin departe pe imigranţi de Marea Britanie, recompensaţi
0Personalul sârguincios din cadrul Ministerului britanic de Interne ce obţine respingerea recursurilor formulate de solicitanţii de azil este recompensat cu cecuri cadou, bani şi vacanţe suplimentare, a anunţat miercuri cotidianul „The Guardian“, citat de AFP.
Autorităţile britanice au fixat ca obiectiv pentru personalul din sectorul care se ocupă de imigraţie să câştige 70 la sută din dosarele în care solicitanţii de azil fac apel la deciziile guvernamentale ce le ordonă să părăsească Marea Britanie, potrivit cotidianului apropiat de opoziţia laburistă.
Angajaţilor zeloşi le sunt acordate cecuri cadou de 25 sau 50 de lire sterline (30 sau 60 de euro) în magazine britanice, afirmă The Guardian, care a obţinut aceste date de la Ministerul de Interne în virtutea unei legi privind libertatea de informare.
Potrivit Ministerului de Interne, acest sistem se aplică oricărei persoane care lucrează pe probleme de imigraţie, şi nu numai angajaţilor care se ocupă de cererile de azil.
Potrivit ministerului, este vorba despre "recunoaşterea rezultatelor pozitive (ale unui funcţionar) pe o perioadă dată", în special când angajaţii depăşesc obiectivul lunar fixat.
Un secretar de stat în Ministerul de Interne, Mark Harper, a insistat asupra faptului că aceste cecuri cadou nu sunt acordate numai în cazurile câştigătoare, ci şi în acelea în care dosarele sunt bine pregătite.
citeşte şi:
Situaţie jenantă la Londra: Premierul Cameron abandonează raportul privind imigraţia din UE, pe fondul lipsei de dovezi
Premierul britanic David Cameron abandonează controversatul raport guvernamental privind imigraţia din Uniunea Europeană, după ce ministrul de Interne, Theresa May, nu a reuşit să furnizeze dovezi pentru a-şi susţine ideea de a impune limitări mai stricte în privinţa imigranţilor, relatează Agerpres.
Financial Times: Specialiştii români sunt disperaţi că o Mare Britanie bogată le ia toţi medicii
România a ajuns din nou subiect de presă în publicaţiile britanice. De această dată, este vorba de faptul că foarte mulţi medici români îşi desfăşoară activitatea în Marea Britanie. Potrivit Financial Times, românii sunt disperaţi că o Mare Britanie bogată le ia toţi medicii.
The Telegraph: Contribuţia românilor la sistemul social britanic, în date oficiale
Marea Britanie nu este singura ţară îngrijorată în legătură cu abuzul de ajutoare sociale, întrucât toate membrele UE încearcă să evite ca sistemele lor de protecţie socială să fie exploatate, fie de către proprii cetăţeni, fie de către persoane din alte ţări, scrie ambasadorul României în Regat, dr. Ion Jinga, în publicaţia britanică, The Telegraph.
Financial Times: Românii nu se grăbesc să emigreze în Marea Britanie „rasistă“
Retorica împotriva imigraţiei, care a dominat presa şi discursul politic britanice în ultimele luni, par să fi făcut "valuri" în România, tineri studenţi din Bucureşti afirmând că nu vor merge niciodată să muncească în această ţară, relatează Financial Times (FT) în ediţia electronică.