FT: Susţinătorii lui Johnson încearcă să-l împiedice pe fostul şef al Trezoreriei să preia postul de prim-ministru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Susţinătorii premierului britanic Boris Johnson, care şi-a anunţat demisia, îl vor împiedica pe fostul ministru de finanţe Rishi Sunak să-şi preia postul, conform Financial Times, care citează surse guvernamentale britanice.Asociaţii lui Johnson îl acuză pe Sunak de trădare.

„Rishi va primi tot ce merită pentru că a preluat conducerea prin răsturnarea primului ministru”, a declarat un oficial pentru ziar.

Potrivit unei surse a Financial Times, fostul ministru de Finanţe este, de asemenea, acuzat că nu l-a avertizat pe Johnson în avans cu privire la planurile sale de a demisiona. O altă sursă a declarat că Sunak nu a putut ajunge la premier.

Vineri, Rishi Sunak, care a devenit anterior unul dintre primii miniştri din guvernul Johnson care a demisionat, a declarat că va candida la conducerea Partidului Conservator şi la şefia guvernului.

Johnson şi-a anunţat joi demisia din funcţia de lider al Partidului Conservator de guvernământ. El a mai anunţat că va înceta să mai fie prim-ministru imediat ce va fi ales un nou lider al conservatorilor. Momentul procedurii de alegere a unui nou lider de partid va fi aprobat săptămâna viitoare. Anterior, aproximativ 60 de persoane au părăsit guvernul britanic din motive etice, inclusiv mai mulţi miniştri.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite