Franţa denunţă „barbaria rusă” după un atac în care au fost uciși doi voluntari francezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Franţa a confirmat vineri că doi cetăţeni francezi au fost ucişi şi alţi trei au fost răniţi într-un atac rus în Ucraina, a transmis şeful diplomaţiei franceze Stephane Séjourné, care a denunţat "barbaria rusă", informează AFP, preluat de Agerpres.

Doi voluntari francezi au fost uciși în Ucraina FOTO SHUTTERSTOCK
Doi voluntari francezi au fost uciși în Ucraina FOTO SHUTTERSTOCK

"Cei doi lucrători umanitari francezi au plătit cu viaţa angajamentul lor faţă de ucraineni. Trei sunt răniţi", a scris Séjourné, după ce Kievul a anunţat decesul a doi francezi într-un atac rus la Berîslav, în sudul Ucrainei.

"Rusia va trebui să răspundă pentru crimele sale", a adăugat Séjourné, care nu a precizat din ce organizaţie fac parte victimele.

Guvernatorul regiunii Herson (sud), Oleksandr Prokudin, a anunţat joi seara, pe Telegram, decesul a doi "voluntari" francezi într-un atac rus şi a precizat că alţi trei cetăţeni străini şi un ucrainean au fost răniţi.

Poliţia naţională ucraineană a anunţat la rândul său că a deschis o anchetă pentru încălcarea legilor războiului.

Berîslav, care număra circa 12.000 de locuitori înainte de război, este situat pe malul râului Nipru, lângă linia frontului. Pe 27 ianuarie, o persoană a fost ucisă acolo de un exploziv lansat de o dronă rusă

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite