FOTO VIDEO Naşterea „bebeluşului regal”: Kate Middleton a fost internată în spital şi urmează să nască

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kate Middleton şi Prinţul William vor avea primul copil
Kate Middleton şi Prinţul William vor avea primul copil

Palatul Kensington a anunţat luni dimineaţă că ducesa de Cambridge, Catherine Middleton, a fost internată în spital şi se află în prima etapă de travaliu, un moment aşteptat deopotrivă de casa regală a Marii Britanii, şi de jurnaliştii care se află de două săptămâni în faţa spitalului Saint Mary din Londra şi de lumea întreagă.

Tânăra viitoare mămică, în vârstă de 31 de ani, a fost internată în jurul orei 06.00 dimineaţa în aripa Lindo a spitalului Saint Mary din Paddington (vestul Londrei), unde a venit pe lume şi prinţul William, astăzi în postură de tată emoţionat.

„Ducesa de Cambridge a fost internată în acestă dimineaţă în spital, fiind în primele etape de travaliu”, a anunţat un purtător de cuvânt al casei regale britanice. „Ducesa a fost dusă la spital cu maşina de la Palatul Kensington”, a mai adăugat sursa.

Echipa medicală de la spitalul londonez va fi condusă de medicul Marcus Setchell, ginecologul reginei Elisabeta a II-a. Din echipă face parte şi Alan Farthing, ginecologul Casei Regale.

Camera în care Kate Middleton îl va aduce pe lume pe viitorul moştenitor al Marii Britanii are la dispoziţie o baie proprie, internet wireless şi şampanie.

Potrivit BBC, „lunga aşteptare” a luat sfârşit, însă alte detalii legate de starea ducesei nu vor mai fi făcute publice până la anunţul oficial al naşterii.

image

Jurnaliştii aşteaptă cu nerăbdare anunţul naşterii în faţa spitalului FOTO Twitter

Nou-născutul va fi al treilea în linia de succesiune la tron, imediat după bunicul său, Charles, şi tatăl său, William. Indiferent de ce sex va avea copilul, acesta va primi titlul de prinţ sau prinţesă de Cambridge.

Regina Elisabeta a II-a este primul monarh în ultimii 120 de ani care îşi întâmpină strănepotul care îi va urma la tron, fiindcă încă rezidentă a Palatului Buckingham. Ea va fi, de altfel, şi prima care va afla sexul copilului şi vestea cea mare. Regina Elisabeta a II-a va fi sunată pe o linie securizată de către William. După acest moment, un curier va duce la Palatul Buckingham un bileţel care conţine date despre sexul, greutatea şi înălţimea bebeluşului. 

Prinţul William îşi va lua un concediu de parternitate de două săptămâni, înainte de a se reîntoarce la baza miliatară din Ţara Galilor. După naştere, Kate Middleton plănuieşte să locuiască cu nou-născutul la reşedinţa din Berkshire a părinţilor ei, pentru următoarele opt săptămâni. Între timp, constructorii continuă lucrările de renovare a apartamentului regal al ducelui şi ducesei de Cambridge din Palatul Kensington, unde va locui noua familie.

Câteva tinere pozează cu chipul Ducesei de Cambridge, în faţa clinicii Lindo Wing de la Spitalul Sf. Maria FOTO Reuters

Surse apropiate familiei regale au spus jurnaliştilor că ducesa de Cambridge doreşte să nască pe cale naturală, apelând la cezariană doar dacă va fi nevoită.

Câteva tinere pozează cu chipul Ducesei de Cambridge pe faţă FOTO Reuters

Sosirea pe lume a bebeluşului va aduce o imensă bucurie întregii familii regale, după mai multe decenii marcate de numeroase conflicte de cuplu între membrii casei regale.

Când a fost întrebat despre planurile sale de viitor în armată, în timpul unui interviu acordat anul trecut, William nu a ezitat să sublinieze importanţa unei familii pentru viitorul său: „Mai important de atât, aş vrea să am copii. Acesta este cel mai important lucru”. Tot atunci, prinţul William a dezvăluit că i-ar plăcea să aibă doi copii, scrie „The Daily Mail”.

Potrivit surselor oficiale, William va fi alături de soţia lui atunci când va naşte, urmând exemplul tatălui său Charles, care a încălcat tradiţia regală pentru a fi alături de prinţesa Diana la naşterea celor doi fii ai săi.

Şevaletul cu documentul care anunţă naşterea unui bebeluş regal a fost folosit ultima oară la naşterea lui William, pe 22 iunie 1982

tradiţie casa regala

De îndată ce se va naşte noul prinţ sau prinţesă de Cambridge, medicii care au asistat-o pe Catherine Middleton vor semna o „proclamaţie”. Documentul A4 cu antetul Palatului Buckingham va fi înmânat unui purtător de cuvânt, care îl va preda mai departe unui şofer delegat al casei regale.

Acesta va aştepta în faţa intrării clinicii Lindo, urmând apoi să ducă vestea oficială până la Palatul Buckingham, sub escorta poliţiei. În cele din urmă, anunţul va fi postat afară, pe un şevalet, lângă porţile reşedinţei monarhilor britanici.

Păstrând tradiţia, după externare, ducesa Catherine va apărea pe scările spitalului St. Mary din Londra cu nou-născutul, la fel cum a făcut prinţesa Diana cu băieţii ei.

image

Pariurile legate de naşterea copilului prinţului William şi al soţiei sale, Kate, ducesa de Cambridge, au bătut toate recordurile. La 16 iulie, casele de pariuri strânseseră deja peste un milion de lire sterline. Anterior, niciun eveniment care nu este legat de sport, chiar şi alegerea Papei, nu au creat un asemenea interes faţă de pariuri, comentează „Vocea Rusiei”.

Nebunia „bebeluşului regal“ i-a cuprins şi pe internauţi, care s-au angrenat în diverse pariuri. Britanicii pun pariuri pe data naşterii, numele viitorului copil, sexul şi greutatea lui.

Dacă progenitura regală va fi fată, ea va purta, cel mai probabil, numele de Alexandra sau Elisabeta, cred pariorii, iar dacă va fi băiat, numele cele mai bine cotate sunt James sau George. Şi data naşterii a fost un subiect intens dezbătut, având în vedere că aceasta a fost anunţată pentru mijlocul lunii iulie.

Citeşte mai multe despre naşterea „bebeluşului regal”:

Ducesa de Cambridge, Kate Middleton, a născut. „Bebeluşul regal“ este urmaşul lui Vlad Ţepeş

După săptămâni în care lumea întreagă a aşteptat cu sufletul la gură fericitul eveniment, luni seară s-a anunţat naşterea primului copil al ducelui şi ducesei de Cambridge, al treilea în linia de descendenţă la tronul britanic şi, potrivit genealogilor francezi, urmaş al lui Vlad Ţepeş.

Bebeluşul prinţului William şi al ducesei de Cambridge s-a născut sub semnul zodiacal al leului

Bebeluşul regal, primul copil al prinţului William şi al soţiei sale, Catherine, a venit pe lume, luni seară, sub semnul zodiacal al leului. Ducesa de Cambridge a născut un băieţei de 3,8 kilograme.

Cele mai interesante statistici legate de naşterile regale din Marea Britanie

Prinţul William şi soţia lui, Catherine Middleton, aşteaptă din moment în moment naşterea primului lor copil. Ducesa de Cambridge este, de luni dimineaţă, internată în spital şi se află în prima etapă de travaliu. În aşteptarea marelui eveniment, jurnaliştii CNN prezintă cele mai interesante numere, statistici şi informaţiile despre naşterile bebeluşilor regali din Marea Britanie.

Cum este anunţată naşterea unui „bebeluş regal”, potrivit tradiţiei din Marea Britanie

Anunţul viitorului moştenitor al Marii Britanii este o adevărată provocare pentru familia regală. Ce tradiţii va mai respecta Casa Regală, în condiţiile în care vestea naşterii poate fi răspândită în jurul lumii în doar câteva momente?

INFOGRAFIE Entuziasm general în aşteptarea bebeluşului regal. Care sunt cele mai vehiculate nume pentru moştenitorul tronului britanic

Pe măsură ce se apropie sorocul ducesei de Cambridge, Kate Middleton, presa din arhipelagul britanic şi din toată lumea aşteaptă răbdătoare în corturi, în faţa spitalului St. Mary din vestul Londrei, unde a venit pe lume şi prinţul William.

FOTO Membrii familiei regale, încântaţi că ducesa a născut un băiat

Kate Middleton a dat naştere, luni după amiază, unui băieţel perfect sănătos, care cantăreşte În jur de 3.700 kilograme. Prinţul William i-a fost alături soţiei în tot acest timp.

Copilăria şi educaţia în cadrul familiilor regale engleze

În trecut, copiii familiilor regale britanice, care erau crescuţi aproape în exclusivitate de guvernante, nu se întâlneau niciodată cu oameni simpli şi ăşi petreceau timpul studiind istorie, latină sau greacă. Recent, părinţii regali au încercat să îşi facă odraslele să se simtă mai „normale“, permitându-le să intre în contact cu persoane ale căror vieţi sunt mai puţin fericite.

FOTO Prinţul William, despre naşterea „bebeluşului regal“: „Nici nu putem fi mai fericiţi“

La scurt timp după naşterea „bebluşului regal“, marţi după amiază, prinţul William a declarat că familia este extrem de fericită.

VIDEO Verişoara reginei Elisabeta, neimpresionată de naşterea „bebeluşului regal”: „Toată lumea face copii”

Margaret Rhodes, verişoara de gradul întâi a reginei Elisabeta şi prietena ei apropiată, a declarat că nu este nerăbdătoare sau entuziasmată că prinţesa Kate Middleton va naşte un copil în curând.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite