Speculaţii ale presei britanice despre naşterea bebeluşului regal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ducesa de Cambridge
Ducesa de Cambridge

Presa britanică şi ineternaţională s-a plictisit tot aşteptând naşterea bebeluşului regal. Zeci de reporteri aşteaptă de zile sau chiar săptămâni evenimentul în faţa maternităţii spitalului St.Mary din centrul Londrei unde se ştie că ar urma să nască ducesa de Cambridge, în condiţiile în care Palatul Buckingham a indicat doar că bebeluşul va veni pe lume la jumătatea lunii iulie.


Pentru a ţine „cald“ evenimentul, presa britanică aruncă pe piaţă cele mai trăsnite informaţii. „Daily Telegraph“ se întreabă dacă nu cumva bebeluşul regal se va naşte la o altă maternitate, de exemplu la Royal Berkshire Hospital din Reading, situat la doar câţiva kilometri de viitorii bunici ai micuţului, cu toate că acesta nu dispune de o aripă privată şi ar însemna ca soţia prinţului William să nască în mijlocul „oamenilor de rând“.

Unele media au relatat la începutul săptămânii că ducesa de Cambridge a plecat la părinţii ei, în Berkshire (est de Londra), din cauza căldurii.

Casa Regală a Angliei a pus la punct o întreagă procedură prin care vor informa întreaga lume despre sexul moştenitorului tronului. Cum era de aşteptat, după William şi Kate, regina va fi prima persoană care va afla noutăţi despre starea bebeluşului.

Conform „Daily Mail“, după ce bebeluşul cuplului regal va fi în afara oricărui pericol, prinţul William o va suna pe regina Angliei de pe un telefon criptat, pentru a o anunţa despre sexul moştenitorului. În acelaşi timp, Jamie Lowther-Pinkerton, secretarul personal al cuplului, va transmite noutăţile premierului David Cameron şi unui număr redus de oficiali, printre care şi Arhiepiscopul de Canterbury.

La Buckingham Palace, oficialii vor informa fiecare conducător al celor 54 de ţări din Commonwealth şi miniştrii din Scoţia, Wales şi Irlanda de Nord.

Sexul moştenitorului va fi anunţat în mod public, prin intermediul unui document oficial înrămat, aşezat în faţa porţilor palatului pe un şevalet. Timp de cîteva minute, vor fi trase 41 de focuri de armă în Hyde Park, pentru a anunţa marele eveniment.

Deşi prietenii apropiaţi ai cuplului regal sunt aşteptaţi să vadă copilul la spital, regina Elisabeta a II-a va aştepta ca bebeluşul să îi fie adus la Palatul Buckingham.

Naşterea primului copil al prinţului William şi al soţiei sale Kate urmează să fie marcată de 62 de salve de tun trase de compania de artilerie de la Turnul Londrei şi de un spectacol de lumini pe Tamisa, relatează joi Associated Press.

De asemenea, celebra roată gigantică, denumită London Eye, de pe malul Tamisei va fi luminată în roşu, alb şi albastru, după naşterea mult aşteptatului 'bebeluş regal'. Deja la Muzeul Londrei s-a deschis o expoziţie de hăinuţe purtate de foşti deţinători ai acestui titlu.
 


Citeşte şi

VIDEO Verişoara reginei Elisabeta, neimpresionată de naşterea „bebeluşului regal”: „Toată lumea face copii”

Margaret Rhodes, verişoara de gradul întâi a reginei Elisabeta şi prietena ei apropiată, a declarat că nu este nerăbdătoare sau entuziasmată că prinţesa Kate Middleton va naşte un copil în curând.

Ministrul britanic respinge tradiţia conform căreia trebuie să fie prezent în momentul naşterii „bebeluşului regal”

Ministrul britanic de interne, Theresa May, a confirmat marţi că nu va asista la naşterea lui Kate Middleton, pentru că ea consideră că tradiţia care obligă un ministru să fie prezent în momentul naşterii unui copil regal nu este justificată.

Cum se pregăteşte ducesa de Cambridge pentru naşterea bebeluşului regal?

În aşteptarea termenului pentru naşterea viitorului moştenitor la tronul Regatului Unit, presa internaţională este cu ochii pe modul în care ducesa de Cambridge face faţă stresului cauzat de emoţiile ultimelor zile de graviditate.

INFOGRAFIE Entuziasm general în aşteptarea bebeluşului regal. Care sunt cele mai vehiculate nume pentru moştenitorul tronului britanic

Pe măsură ce se apropie sorocul ducesei de Cambridge, Kate Middleton, presa din arhipelagul britanic şi din toată lumea aşteaptă răbdătoare în corturi, în faţa spitalului St. Mary din vestul Londrei, unde a venit pe lume şi prinţul William.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite