Fostul preşedinte al Ucrainei îi propune lui Joe Biden să viziteze ţara cât timp se află în Europa: „Ar demonstra că întreaga lume este alături de noi împotriva Rusiei”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Fostul preşedinte ucrainean Petro Poroşenko a declarat că preşedintele american Joe Biden ar trebui să viziteze Ucraina în timp ce se află în Europa, la summit-ul NATO de la Bruxelles, săptămâna viitoare, transmite CNN.

„De ce nu – foarte bun prieten al meu, foarte bun prieten al Ucrainei, Joe Biden (...) – de ce nu vine să ne viziteze aici, săptămâna viitoare, ca simbol al solidarităţii?”, a declarat, sâmbătă, pentru CNN, Poroşenko la Kiev. 

„Acesta ar fi un pas extrem de corect pentru a demonstra că întreaga lume este alături de noi împotriva Rusiei”, a adăugat Poroşenko.

Poroşenko a adăugat că ucrainenii nu luptă doar pentru ţara şi libertatea lor, ci ”pentru securitatea europeană, libertatea şi democraţia şi pentru securitatea globală”. 

Joe Biden va călători la Bruxelles pentru a participa la summit-ul NATO din 24 martie şi se va alătura, de asemenea, la o reuniune a Consiliului European, potrivit Casei Albe. 

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite