Explozii în Crimeea ocupată de Rusia. Sistemele de apărare antiaeriene au fost activate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe explozii au fost auzite în zorii zilei de joi în oraşul Djankoi, din nordul peninsulei Crimeea, teritoriu ucrainean ocupat şi anexat ilegal de Rusia în 2014, a informat agenţia locală Ukrinform.

Explozii în Crimeea, teritoriu anexat ilegal de ruși FOTO Arhivă Profimedia
Explozii în Crimeea, teritoriu anexat ilegal de ruși FOTO Arhivă Profimedia

Aceeași sursă a adăugat că în zonă se vedeau ridicându-se coloane de fum, transmite EFE, citată de Agerpres.

Ukrinform a citat drept surse locuitori care au înregistrat cu telefoanele mobile şi au publicat imaginile pe reţelele sociale. Agenţia de presă ucraineană a publicat totodată fotografii în care se poate vedea o coloană de fum în acest oraş administrat de ruşi şi a relatat că, în dimineaţa zilei de joi, sistemele de apărare antiaeriană au fost activate.

Pe reţelele sociale se sugerează un posibil atac asupra aerodromului militar situat la periferia oraşului, scrie Ukrinform.

''Apărarea antiaeriană rusă este probabil activă în Djankoi'', potrivit unor mesaje postate pe reţelele sociale, dar această informaţie nu a putut fi confirmată din surse independente, potrivit EFE.

''Conform surselor noastre, un atac a avut drept obiectiv un aerodrom militar rus în Djankoi'' şi cetăţenii au avut probleme cu furnizarea energiei electrice, a mai relatat Ukrinform.

Un șir de incidente

Guvernul ucrainean a informat în urmă cu câteva zile că o parte din unităţile militare ruse care s-au retras din regiunea Herson, din sudul Ucrainei, s-au îndreptat către Crimeea pentru a apăra acest teritoriu. EFE aminteşte că nu este pentru prima dată când se produc incidente în peninsula Crimeea, de unde Rusia controlează traficul în Marea Neagră. La 16 august, mai multe explozii au avariat un depozit de muniţii de lângă Djankoi.

Pe 10 octombrie, o explozie a provocat  avarierea podului Kerci, care leagă Rusia de Peninsula Crimeea, un simbol al puterii ruse în zonă, și a dus la întreruperea liinlor de aprovizionare ale armatei ruse, conform The Hill

Președintele rus Vladimir Putin a acuzat Ucraina că este vinovată de explozia podului, numindu-l „un act terorist” .

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite