După hârtie igienică şi paste, olandezii au dat iama la canabis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coadă la canabis în Haga FOTO AFP
Coadă la canabis în Haga FOTO AFP

Fumătorii de canabis din Olanda au făcut cozi, duminică, la coffee shop-uri pentru a-şi face stocuri în ultimul moment înainte de închiderea ordonată a acestor unităţi comerciale în cadrul măsurilor anunţate de autorităţi pentru combaterea epidemiei de coronavirus, transmite AFP.

În şir indian, clienţii au stat nerăbdători la cozi în speranţa de a-şi face rezerve înainte de închiderea coffee shop-urilor duminică, la ora 18.00, pentru o durată nedeterminată.

Pe lângă coffee shop-uri, autorităţile olandeze au dispus închiderea în mod ordonat a tututor instituţiilor de învăţământ, barurilor, restaurantelor etc.

Cozile din faţa coffee shop-urilor, la fel de celebre precum Cartierul Roşu din Amsterdam, s-au format în doar câteva minute de la conferinţa de presă comună a ministrului Sănătăţii şi ministrului Educaţiei dedicată anunţării măsurilor de luptă împotriva coronavirusului SARS-CoV-2.

„În cazul în care vom fi nevoiţi să stăm săptămâni sau luni întregi în casă, nu aş fi împotrivă la puţină iarnă. Carantina poate dura ceva timp”, explică Hannah de ce s-a grăbit să se aşeze la o coadă de aproximativ 30 de persoane.

Teoretic ilegal în Olanda, canabisul poate fi însă vândut şi consumat într-o cantitate de cel mult cinci grame de persoană în coffee shop-uri, potrivit unei decizii din 1976, în timp ce comerţul cu ridicata rămâne interzis.

Olanda a înregistrat 1.135 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, dintre care 20 fatale şi 1.113 sunt active în continuare.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite