Cotidianul britanic „The Guardian” lansează o campanie de cunoaştere a României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pagina de prezentare a campaniei iniţiate de „The Guardian”
Pagina de prezentare a campaniei iniţiate de „The Guardian”

O campanie de prezentare a României, intitulată „What is Romania like? Share your experiences” („Cum este România? Împărtăşiţi experienţele voastre”), a fost lansată în Marea Britanie de cotidianul „The Guardian”. Utilizatorilor paginii online a ziarului li se cere să contribuie cu propriile poveşti, imagini şi filmuleţe care ilustrează cel mai bine viaţa în ţara noastră.

„Ne-ar plăcea să aflăm mai multe lucruri despre România - arătaţi-ne cum este să trăieşti şi să lucrezi în ţara voastră - împărtăşind cu noi fotografiile, înregistrările video şi experienţele voastre de viaţă", cer iniţiatorii acestei campanii,potrivit witness.theguardian.com. 

În ultima perioadă, presa britanică a dezbătut intens posibilitatea ca un număr mare de români va putea ajunge în Marea Britanie după ce această ţară vor fi ridicate restricţiile de pe piaţa forţei de muncă, începând de la 1 ianuarie 2014.

„Ne-ar plăcea să ne spuneţi ce vă place la faptul că sunteţi cetăţean român şi care sunt motivele pentru care nu aţi pleca niciodată (din ţara voastră, n.r.), dar şi care sunt lucrurile care vă vor lipsi cel mai mult dacă intenţionaţi să veniţi în Marea Britanie. Dacă există dificultăţi cu care vă confruntaţi în viaţa de zi cu zi, care v-au influenţat decizia de a vă părăsi ţara, ne-ar plăcea să auzim şi despre aceste lucruri”, smai noatează autorii campaniei.

Această selecţie de materiale, formată din cele mai spectaculoase fotografii, înregistrări video şi relatări personale despre viaţa din România, se va desfăşura pe parcursul următoarelor 12 zile, iar la final va fi publicat un material final pe site-ul cotidianului „The Guardian”.

Până la ora publicării acestor informaţii, 199 de români au răspuns invitaţiei lansate de această campanie.

Printre fotografiile publicate deja de utilizatorii români pe site-ul witness.theguardian.com se numără câteva instantanee spectaculoase cu Ateneul Român din Capitală, Cetatea Râşnov, Piaţa Sfatului din Braşov, Castelul Corvinilor, Domul romano-catolic din Timişoara, Opera din Timişoara, Muzeul Astra din Sibiu, Castelul Bran, Crucea de pe Muntele Caraiman, Catedrala din Târgu Mureş, Cetatea Sighişoara şi Castelul Peleş. Au fost expediate şi imagini cu satul românesc şi cu obiceiuri şi tradiţii - Parada Junilor din Sibiu -, dar şi altele cu peisaje naturale - Lacul Roşu, Vulcanii noroioşi, Lacul Bâlea, Dunărea, Marea Neagră, Valea râului Bistriţa, Sfinxul.

Alţi români au trimis fotografii ale copertelor unor discuri pe vinil lansate de anumiţi cântăreţi români, alţii au scris articole despre bunicii lor, despre România, despre religia creştină, iar un alt utilizator român le-a transmis britanicilor următorul mesaj: „Just come and visit. Your prince does” („Veniţi şi vizitaţi-ne. Prinţul vostru o face”).


Alte ştiri pe aceeaşi temă:

Philip David Batson, ambasadorul Marii Britanii la Chişinău: „Nu văd valuri de moldoveni care şi-ar părăsi ţara pentru Marea Britanie“

Experţi şi diplomaţi resping temerile presei din Marea Britanie precum că basarabenii cu cetăţenie română vor lua cu asalt ţara.

Trei motive pentru care cetăţenii Republicii Moldova cu paşapoarte româneşti nu vor „invada“ Marea Britanie

Un studiu semnat de expertul Sergiu Panaite prezintă trei motive pentru care faptul că unii cetăţeni Republicii Moldova au paşaport românesc nu înseamnă neapărat emigrarea într-o ţară membră a Uniunii Europene şi invadarea pieţii muncii acesteia.

Mesajul de suflet prin care o profesoară britanică ce a lucrat în România ne ia apărarea în presa din Anglia

Scrisoarea profesoarei britanice Jade Bradley, publicată de cotidianul „The Scotsman”, vorbeşte despre problema imigranţilor români şi bulgari care ar putea ajunge în Marea Britanie odată cu ridicarea restricţiilor de pe piaţa muncii şi cum îi vede ea pe români după ce a predat timp de un an în ţara noastră.

José Manuel Barroso: David Cameron trebuie să accepte „viziunea lui Churchill despre Statele Unite ale Europei”

Actuala generaţie de lideri europeni trebuie să reactualizeze şi să îmbrăţişeze viziunea fostul premier britanic Winston Churchill privind fundamentarea unor State Unite ale Europei, a spus José Manuel Barroso, preşedintele Comisiei Europene. Comentariile oficialului au fost considerate o critică la adresa actualului premier britanic David Cameron, care şi-a declarat intenţia de a organiza un referendum privind apartenenţa Regatului la UE.

Fost cancelar german: „Marea Britanie este cea mai mare problemă a Uniunii Europene”

Marea Britanie este cea mai mare problemă care stă în calea dezvoltării Uniunii Europene şi care se opune măsurilor ce pot asigura supravieţuirea şi consolidarea blocului european, a avertizat fostul cancelar german Gerhard Schröder.

The Daily Mail: românii şi bulgarii din Marea Britanie iau cu asalt agenţiile de recrutare pentru a obţine ajutoare sociale

Firmele de recrutare din Marea Britanie atrag atenţia că tot mai mulţi români şi bulgari veniţi în Regat cer detalii despre procedeul prin care pot beneficia de ajutoarele sociale oferite de guvernul britanic. Un manager român stabilit în Marea Britanie a dezvăluit că unele firme îi ajută pe emigranţi să eludeze legea şi să obţină ajutoare sociale în schimbul unei părţi din banii primiţi de la guvern.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite