Comisarul european pentru Vecinătate şi Extindere: UE are nevoie de un nou tip de parteneriat cu Turcia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oliver Varhelyi FOTO EPA-EFE
Oliver Varhelyi FOTO EPA-EFE

Uniunea Europeană trebuie să instituie un „nou fel de parteneriat” cu Turcia, atât în termeni de cooperare economică, cât şi în gestionarea comună a problemei migraţiei, pledează comisarul european pentru Vecinătate şi Extindere, Oliver Varhelyi.

Actuala criză „arată că nu există altă cale decât aceea de a lucra cu Ankara”, a declarat Varhelyi pentru cotidianul ungar Magyar Nemzet, preluat de MTI şi Agerpres.

„O diferenţă esenţială faţă de situaţia din 2015 este că acum încă nu e prea târziu pentru a împiedica o criză. Dar acest lucru presupune să luăm măsurile corecte, să tragem învăţămintele din 2015 şi să ne concentrăm pe prevenţie”, a adăugat comisarul european.

În acelaşi timp, Uniunea Europeană trebuie să-şi intensifice cooperarea cu ţările din Balcanii Occidentali cu privire la problema migraţiei, a subliniat el.

„Prioritatea Europei trebuie să fie aceea de a integra această regiune, a insistat Oliver Varhelyi.

În ceea ce priveşte procesul de integrare a Albaniei şi Macedoniei de Nord în Uniunea Europeană, Varhelyi apreciază că ambele ţări întrunesc toate criteriile pentru lansarea negocierilor de aderare.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite