Cererile nord-irlandezilor şi ale scoţienilor pentru premierul Theresa May pe tema Brexit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partid nord-irlandez DUP (unionişti), aliatul în Parlament al premierului conservator Theresa May, căreia ar trebui să-i asigure o majoritate absolută, a îndemnat-o pe şefa guvernului să ”rezolve” ”plasa de siguranţă”, după ce acordului retragerii din Uniunea Europeană a fost respins a treia oară în Camera Deputaţilor. Scoţienii cer renunţarea la Brexit.

Controversata ”plasă de siguranţă” ”rămâne o problemă”, a apreciat Nigel Dodds de la DUP. Această problemă a i-a împiedicat pe numeroşi membri ai Partidului Conservator al premierului. ”Vă rugăm, doamă premier, folosiţi timpul în mod constructiv pentru a rezolva problema”, i-a transmis el lui May.

Liderul grupului parlamentar al Partidului Naţional Scoţian (SNP, separatişti) Ian Blackford a cerut, la rândul său, după vot, o abandonare a Brexitului.

”I-aş transmite respectuos premierului că trebuie să respecte faptul că acordul i-a fost respins a treia oară”, a declarat Blackford.

”Este un acord prost şi trebuie să găsim o cale de ieţire din criza în care ne aflăm. Toţi alegătorii noştri se aşteaptă la acest lucru”, a pledat el.

”Trebuie să analizăm serios opţiunea revocării (Articolului 50 al Tratatului de la Lisabona care reglementează ieşirea unui stat din UE). Trebuie săpunem frână procesului”, a subliniat liderul frupului parlamentar al SNP.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite