Cehia. Vaccinarea anti-COVID-19 devine obligatorie pentru persoanele de peste 60 de ani şi anumite categorii profesionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Autorităţile cehe au instituit vineri obligativitatea vaccinării anti-COVID-19 pentru persoanele de peste 60 de ani - începând de la 1 martie - şi a anumitor categorii profesionale.

Urmează să fie vaccinaţi obligatoriu şi membrii personalul din domeniul sănătăţii, poliţiştii, pompierii şi militarii.

„Observăm că oamenii de o anumită vârstă constituie majoritatea persoanelor spitalizate şi de la terapie intensivă”, a declarat ministrul Sănătăţii Adam Vojtech.

Noua reglementare a fost aprobată cu doar o săptămână înainte de intrarea în funcţie a noului Guvern ceh.

Succesorul în post al ministrului Sănătăţii, Vlastimil Valek, a anunţat deja că se opune vaccinării obligatorii a persoanelor în vârstă şi că vrea să modifice legislaţia.

Cehia a înregistrat 981 de cazuri covid-19 la 100.000 de locuitori în ultimele şapte zile - a doua cea mai mare rată a incidenţei din lume, după vecinul său slovac.

Premierul desemnat Petr Fiala, care a obţinut o victorie în alegerile legislative, în octombrie, urmează să se întâlnească luni cu şeful statului, Milos Zeman, pentru a stabili împreună data nominalizării întregului Guvern de coaliţie.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite