„Mirosul îmi ajunge direct în inimă". Mărturiile experțiilor criminaliști israelieni care identifică victimele torturate și arse

0
Publicat:

Experții criminaliști spun că au găsit dovezi de decapitare, viol și oameni arși de vii, atrocități comise de teroriștii Hamas.

Atac Hamas în Israel FOTO Profimedia
Atac Hamas în Israel FOTO Profimedia

Atrocitățile comise de teroriștii Hamas în Israel sunt la un nivel de brutalitate nemaivăzut din perioada Holocaustului, potrivit politico.eu.

„Mirosul îmi ajunge direct în inimă", a spus rabinul Israel Weiss, care se afla în fața a zeci de containere frigorifice, fiecare conținând 50 de cadavre. Cei care se apropie trebuie să poarte o mască împotriva mirosului.

Sâmbătă seară, fostul rabin militar șef al armatei israeliene le-a explicat jurnaliștilor de la baza Shura din Ramla, la 20 de kilometri sud de Tel Aviv, cum el și colegii săi au încercat să identifice nu doar sutele de victime ale masacrului comis de Hamas la 7 octombrie, ci și cadavrele militanților islamiști care i-au atacat.

În calitate de rabin militar șef între 2000 și 2006, Weiss a fost responsabil de identificarea soldaților israelieni căzuți la datorie și de organizarea funeraliilor acestora.

Când echipele de asasini Hamas - identificate ca fiind teroriști de către SUA, UE și Marea Britanie - au ucis peste 1.300 de israelieni, majoritatea civili, în sudul Israelului, în apropiere de Fâșia Gaza, el s-a întors de la pensie pentru a ajuta la identificarea cadavrelor cu unitatea de criminalistică a armatei israeliene, ceea ce reprezintă adesea o provocare în fața atrocităților, și pentru a le pregăti pentru înmormântare. Echipa sa descrie atrocități precum oameni arși de vii, decapitări și degete de la mâini și picioare tăiate.

Mai multe generatoare pentru containerele frigorifice zornăie neîncetat, tăind liniștea soldaților prezenți. Soarele a apus deja. Shabbat, ziua de odihnă, tocmai a trecut.

De la retragerea israeliană din Gaza în 2005, rabinul nu a mai lucrat de Shabbat - până săptămâna aceasta.

"Nu pot să vă descriu în cuvinte cum este să vezi o femeie însărcinată căreia i s-a deschis stomacul și i s-a scos copilul", a declarat Weiss, care a servit în rabinatul militar timp de 30 de ani. "Știam așa ceva doar de la naziști".

Multe cadavre au fost arse, a continuat el. Examinarea medico-legală efectuată de echipa sa a arătat că acestea erau încă în viață atunci când au fost arse. "Am găsit cadavrele unor civili în vârstă. Aveau toate degetele de la mâini și de la picioare tăiate".

Aproximativ 90 la sută dintre soldați au fost identificați până acum, dar numai jumătate dintre civili, potrivit rabinului.

Avigayil, care în viața civilă lucrează ca expert IT, a fost chemat ca rezervist. Timp de cinci ani, ea s-a pregătit pentru un astfel de eveniment cu victime în masă cu echipa sa de identificare a cadavrelor. "Credeam că suntem pregătiți, dar nu puteam fi", a precizat, cu o notă de precauție, bărbatul de 48 de ani. Cifrele sunt prea mari. "Mirosul de moarte este peste tot".

Echipa ei este responsabilă doar de identificarea femeilor și lucrează non-stop.

Avigayil a enumerat tratamentele crude aplicate. "Am văzut cadavre ciopârțite. Oameni decapitați, un copil decapitat. Multe împușcături în cap, ca și cum una nu era de ajuns. O femeie căreia i-au fost scoși ochii".

Colegul ei și rezervistul Mayaan își amintește: "Îi vedem în stadii de abuzuri pe care, chiar dacă i-am cunoaște, nici măcar nu i-am recunoaște."

Și ar vedea semne care sunt "pur și simplu tortură", a continuat ea.

În cazul în care cadavrele nu pot fi recunoscute după chip, testele ADN oferă adesea ultima soluție.

Mayaan, care lucrează de obicei ca dentist, a declarat că în urma examinării medico-legale au fost descoperite mai multe cazuri de viol.

Una dintre persoanele pe care le-a identificat a fost una dintre pacientele sale. Fața lui era recognoscibilă, dar corpul era mutilat. "De câte ori îl vedeam, închideam ochii și mi-l imaginam în cabinetul meu stomatologic", a spus femeia de 35 de ani, care se străduia să vorbească printre lacrimi.

"

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite