Casa primarului unui oraș de lângă Paris, incendiată de protestatari în timpul revoltelor. Soția sa a fost rănită

0
Publicat:

Protestele din Franța au scăpat cu totul de sub control! Manifestanții au încercat să incendieze locuința primarului unui oraș de lângă Paris. Peste noapte, ei au aruncat cu materiale explozive asupra soției și copiilor oficialului, care fugeau.

Primarul Vincent Jeanbrun FOTO Twitter/ Rita Rosenfeld
Primarul Vincent Jeanbrun FOTO Twitter/ Rita Rosenfeld

Incidentul șocant este tratat de oamenii legii ca tentativă de omor. Premierul Elisabeth Borne l-a descris ca fiind intolerabil, notează BBC News.

Soția primarului, grav rănită

Primarul suburbiei L'Haÿ-les-Roses, Vincent Jeanbrun, nu era acasă la momentul respectiv. În schimb, soția lui s-a ales cu un picior rupt, iar unul dintre copii a fost, de asemenea, rănit, necesitând îngrijiri medicale.

Primarul a declarat că se afla la birou, pentru a putea monitoriza situația, în timpul în care atacul s-a îndreptat țintă către casa lui. Se întâmpla la ora locala 01:30, în noaptea de sâmbătă.

Atacatorii au folosit o mașină pentru a trece prin porțile locuinței lui, înainte de a-i incendia mașina, pentru ca focul să se extindă în casă, potrivit unui comunicat de presă.

Apoi, când soția sa, Melanie Nowak, a încercat să fugă împreună cu copiii, de cinci, repsectiv șapte ani, aceștia au fost atacați cu rachete de artificii. Edilul spune că actele violente reprezintă „o tentativă de crimă de o lașitate de nespus”.

„S-a depășit orice limită. Dacă prioritatea mea, astăzi, este să am grijă de familia mea, hotărârea mea de a proteja și sluji Republica este mai mare decât înainte”, a spus el.

A cincea noapte de proteste

Momentan, suspecții nu au fost identificați, dar în cauză a fost deschisă o anchetă pentru tentativă de omor.

Atacul asupra locuinței primarului Jeanbrun a avut loc în timpul celei de-a cincea nopți de proteste violente în Franța pentru moartea lui Nahel M., în vârstă de 17 ani, care a fost împușcat mortal de poliție, marți, în timpul unei opriri în trafic.

Aproximativ 45.000 de polițiști au fost desfășurați, sâmbătă, în Franța pentru a controla protestele, iar Ministerul de Interne a declarat că seara de sâmbătă a fost mai liniștită, cu mai puține arestări.

Cu toate acestea, au existat peste 700 de arestări în toată țara și peste 800 de incendii au fost aprinse, în cursul nopții, conform datelor transmise de oficiali.

Jeanbrun a cerut Guvernului francez să impună o stare de urgență ca răspuns la revolte, lucru pe care președintele Emmanuel Macron a refuzat să îl facă până acum. Liderul francez urmează să se întâlnească cu înalți oficiali, pentru a discuta despre criză.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite