Capela Sixtină, „sigilată” şi în aşteptarea conclavului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Capela Sixtină FOTO AFP
Capela Sixtină FOTO AFP

Începând de marţi, de la ora locală 12.00 (ora 13.00, ora României), Capela Sixtină a fost închisă pentru vizitatori, urmând ca aceasta să găzduiască conclavul pentru alegerea viitorului Papă, al cărui data de începere încă nu este cunoscută, au anunţat Muzeele de la Vatican.

„Tot materialul necesar" este pregătit pentru a începe rapid amenajarea Capelei, a precizat sâmbăta trecută părintele Federico Lombardi, purtătorul de cuvânt al Vaticanului, relatează AFP.

În capelă va fi instalat un şemineu prin care va ieşi celebrul fum alb, care anunţă alegere noului Papă.

Potrivit Constituţiei apostolice (care reglementează Conclavul în cele mai mici detalii), Colegiul Cardinalilor este cel care decide data începerii conclavului. Până marţi seara sunt aşteptaţi la Vatican aproape toţi cardinalii electori (cu vârste sub 80 de ani), doar unul urmând să ajungă în Cetatea Sfântă miercuri.

Odată ce toţi cardinalii electori au ajuns la Vatican, se va putea alege o dată de începere a lucrărilor din Capela Sixtină, a anunţat decanul Colegiului Cardinalilor, Angelo Sodano.

Înainte de conclav, capela va fi verificată minuţios, pentru a depista eventualele dispozitive de ascultare.

Alte părţi ale muzeelor de la Vatican, inclusiv Apartamentul Borgia sau colecţia de artă religioasă modernă, vor putea fi vizitate în continuare.

Capela este unul dintre cele mai vizitate locuri din Cetatea Vaticanului.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite