Bulgaria continuă vânătoarea de spioni ai Moscovei. Un cetăţean rus a fost arestat sub suspiciunea de spionaj industrial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În ultimii doi ani, Bulgaria a expulzat şase diplomaţi ruşi, inclusiv un ataşat militar, sub suspiciunea de spionaj.
În ultimii doi ani, Bulgaria a expulzat şase diplomaţi ruşi, inclusiv un ataşat militar, sub suspiciunea de spionaj.

Forţele de ordine din Bulgaria au reţinut un cetăţean al Rusiei şi doi cetăţeni ai Lituaniei sub suspiciunea de spionaj industrial, a anunţat, joi, centrul de presă al Direcţiei regionale de poliţie din Stara Zagora.

Autorităţile bulgare susţiun că un cetăţean lituanian de 24 de ani şi compatriotul său, de 59 de ani, precum şi un cetăţean rus de 60 de ani, au lucrat la fabrica militară „Arsenal”.

Aceştia au fost reţinuţi la graniţa cu Grecia după ce au apărut informaţii privind lipsa unor produse şi a documentaţiei de la fabrică. Şeful Departamentului consular al Ambasadei Rusiei în Bulgaria, Vladimir Certkov, a declarat că misiunea diplomatică nu a primit informaţii oficiale despre reţinerea cetăţeanului rus. 

În ultimii doi ani, Bulgaria a expulzat şase diplomaţi ruşi, inclusiv un ataşat militar, sub suspiciunea de spionaj, lucru ce a dus la răcirea relaţiilor diplomatice în mod tradiţional strânse între această ţară membră NATO şi UE şi Moscova.

Bulgaria a fost unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai Uniunii Sovietice în timpul erei comuniste, iar ţara păstrează legături culturale, istorice şi economice strânse cu Rusia, care rămâne principalul partener energetic al ţării.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite