British Airways şi-a avertizat piloţii cu privire la zborurile deasupra Egiptului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avertismentul British Airways pentru piloţii săi vine pe fondul accidentului aviatic de sâmbătă, în care un avion de linie s-a prăbuşit în peninsula Sinai
Avertismentul British Airways pentru piloţii săi vine pe fondul accidentului aviatic de sâmbătă, în care un avion de linie s-a prăbuşit în peninsula Sinai

Compania aeriană British Airways a transmis în secret piloţilor săi să nu mai zboare prea jos deasupra Egiptului, de teama atacurilor teroriste, notează tabloidul britanic „The Sun“. Avertismentul vine pe fondul accidentului aviatic de sâmbătă, în care o aeronavă rusească s-a prăbuşit în peninsula Sinai, toţi pasagerii şi membrii echipajului fiind ucişi. Prăbuşirea avionului a fost revendicată de teroriştii afiliaţi Statului Islamic.

Avertismentul British Airways pentru piloţii săi, de a nu zbura prea jos deasupra Egiptului, vine pe fondul accidentului aviatic de sâmbătă, în care un avion de linie ce aparţinea unei companii aeriene ruse s-a prăbuşit în peninsula Sinai, tragedie în care au murit toate persoanele de la bord, 217 pasageri şi 7 membri ai echipajului.

Statul Islamic a revendicat doborârea avionului rusesc, însă experţii susţin că militanţii din regiune nu au rachete capabile să lovească un avion aflat la altitudinea la care era aeronava rusească, înainte de a cădea.

British Airways susţine totuşi că va continua să aibă zboruri în staţiunea Sharm el-Sheikh, de unde decolase aeronava rusească, de trei ori pe săptămână.

„Avertismente pentru Piloţi/Notice to Airmen“ (Notam) a subliniat riscul avioanelor care zboară la o altitudine mai mică de 7.620 de metri, aceasta fiind înălţimea maximă pe care pot s-o atingă rachetele Manpad pe care le au teroriştii din Sinai, afiliaţi Statului Islamic. Avertismentul Notam a fost emis în august. „Sub 7.620 de metri eşti o ţintă sigură pentru orice terorist“, este de părere un pilot, citat de „The Sun“.

De precizat este că aeronava rusească, ce aparţinea companiei Kogalimavia/Metrojet, zbura la peste 9.000 de metri altitudine înainte de prăbuşire.

„Siguranţa şi securitatea clienţilor şi echipajului nostru reprezintă o prioritate pentru noi. Realizăm estimări de risc foarte detaliate pentru fiecare rută pe care operăm“, a transmis British Airways.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite