Boris Johnson, joi, la Washington pentru a discuta despre lupta împotriva grupării Statul Islamic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul britanic de externe, Boris Johnson, urmează să aibă joi la Washington întrevederi consacrate luptei împotriva grupării  jihadiste Statul Islamic (SI), au anunţat marţi serviciile sale.

Marţi, Boris Johnson se va întâlni la Londra cu secretarul de stat american, John Kerry, pentru "a sublinia importanţa relaţiei speciale" dintre cele două ţări după decizia Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană, potrivit unui comunicat dat publicităţii de Foreign Office.
Ulterior, el va participa la o reuniune pe tema conflictului din Siria împreună cu omologii săi din Germania, Franţa şi Italia, precum şi cu şefa diplomaţiei europene.

"Reuniunea va lua în discuţie fragila încetare a ostilităţilor, situaţia umanitară dezastruoasă şi condiţiile necesare pentru ca actorii implicaţi să reia negocierile sub egida ONU", a precizat Foreign Office.
Boris Johnson şi John Kerry se vor întâlni în cursul serii cu miniştrii de externe ai Arabiei Saudite şi Emiratelor Arabe Unite pentru a evoca războiul din Yemen şi "mijloacele de a susţine procesul politic şi a găsi o soluţie conflictului", informează Agerpres.
"Trebuie să fim mai activi, mai angajaţi şi mai îndreptaţi spre exterior, din acest motiv sunt încântat să am oportunitatea de a-i primi pe omologii mei internaţionali la Londra pentru întâlniri importante legate de conflictele din Siria şi Yemen", a declarat Boris Johnson înainte de aceste reuniuni.
Pentru noul şef al diplomaţiei britanice, "suferinţele poporului sirian nu vor lua sfârşit atât timp cât (preşedintele Bashar Al) Assad rămâne la putere. Comunitatea internaţională, inclusiv Rusia, trebuie să fie unită în această chestiune", a subliniat el.

Luni, pentru prima sa reuniune cu omologii din UE la Bruxelles, noul şef al diplomaţiei britanice, lider al mişcării în favoarea Brexitului, a stabilit de la bun început că Marea Britanie va continua să joace un rol motor în Europa.
După o zi lungă pe care a calificat-o ca "productivă", Boris Johnson a cerut Uniunii Europene să lase "porţile deschise" pentru o cooperare cu Marea Britanie în chestiuni strategice.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite