Bilanţ negru pentru Costa, după naufragiul Concordiei: o dansatoare de pe Costa Favolosa s-ar fi aruncat peste bord lângă Istanbul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Costa Favolosa s-a întors la Veneţia
Costa Favolosa s-a întors la Veneţia

O nouă tragedie a lovit compania Costa, cea care a fost afectată de naufragiul navei Costa Concordia în ianuarie, anul acesta. Potrivit presei britanice, un angajat de la bordul navei Costa Favolosa s-ar fi sinucis, sărind în Marea Egee, în apropiere de Istanbul. Din acest motiv, nava care se îndrepta către Dubrovnik, Croaţia, s-a întors la Veneţia.

Potrivit site-ului italian ilfattoquotidiano.it o dansatoare din Africa de Sud ar fi sărit de la bordul navei. Echipajul a petrecut şase ore căutând-o, dar deoarece nu au reuşit să obţină nicio informaţie, s-au întors către Veneţia.

Pe lângă naufragiul navei Costa Concordia, în care mai mulţi pasageri şi membri ai echipajului şi-au pierdut viaţa, este al doilea angajat al companiei care-şi pierde viaţa în timpul croazierelor. O femeie care lucra ca ospătar a murit pe nava Costa Magica anul acesta în condiţii suspecte, când a căzut în apă, în apropiere de Sicilia.

Cei de la bordul navei Favolosa nu au fost foarte darnici cu declaraţiile, iar cei de la bord care au vorbit cu presa au spus că echipajul nu a vrut să le ofere detalii. Compania Costa nu a oferit mai multe detalii. La bordul vasului s-a vorbit despre o sinucidere, dar ipoteza este încă în lucru.

Costa face parte din compania Carnival Cruise Lines, iar presa britanică a raportat faptul că această firmă are o statistică foarte neagră în privinţa membrilor echipajului care cad peste bord. Potrivit site-ului „Cruise Junkie“, 185 de persoane şi-au pierdut viaţa în ultimii 12 ani în incidente care nu au implicat naufragii sau accidente ale vapoarelor pe care erau. 

Potrivit unei anchete „The Guardian“, 46 de oameni au murit la bordul navelor Carnival, cea care deţine şi firma Costa. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite