Autoritatea de reglementare bulgară a acuzat Lukoil Bulgaria de încălcarea concurenței pe piața combustibililor. Compania a fost auditată oficial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia pentru Protecția Concurenței (CPC) din Bulgaria a lansat un control oficial împotriva Lukoil Bulgaria, pe care o suspectează că ar încălca concurența pe piața carburanților din țară, se arat într-o declarație a departamentului antimonopol a fost publicată joi pe site-ul său și preluată de către ziarul „24 de ore” .

Benzinărie Lukoil. Foto: FB Lukoil
Benzinărie Lukoil. Foto: FB Lukoil

Potrivit KPC, „presiunea asupra prețurilor există acolo unde diferența dintre prețurile firmei dominante [Lukoil Bulgaria] și prețurile pe care le-a aplicat concurenților a fost negativă sau insuficientă pentru a acoperi costul vânzării produsului pe piața combustibililor”. Se pretinde că societatea, modificând treptat condițiile de preț pentru vânzarea combustibilului și eliminând sistemul de reduceri în funcție de cantitatea de combustibil achiziționat, a exercitat presiune asupra prețurilor concurenților, limitând concurența pe piață și afectând interesele consumatorilor.

Comportamentul Lukoil Bulgaria reprezintă o strategie generală de restricționare a comerțului angro cu combustibil în țară pentru a-și consolida poziția dominantă”, a spus KPC.

Lukoil Bulgaria, într-un comunicat, a confirmat că a anulat într-adevăr reducerile la cantitatea de combustibil achiziționat, dar, în același timp, a asigurat cel mai bun preț pentru toți consumatorii. „Compania a eliminat într-adevăr reducerile de cantitate, dar în acest fel a oferit cel mai bun preț pentru toți clienții angro, indiferent de cantitatea de produs pe care l-au achiziționat. În acest fel, nu numai marii angrosisti, ci toți participanții la piață, inclusiv consumatorii finali, primesc cele mai mici prețuri, aceleași pentru toți participanții pe piață”, a spus firma într-un comunicat publicat de postul BTV .

Lukoil Bulgaria poate transmite obiecțiile sale în scris la KPC în termen de 60 de zile.

Știrea a fost modificată (19:20 ora Bucureștiului), este transmisă cu o corecție în al doilea și al treilea paragraf, vorbim despre comerțul cu ridicata cu combustibil, și nu despre comerțul cu amănuntul, iar cu o corecție în ultimul paragraf, adică dreapta - Lukoil Bulgaria. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite