Atac nocturn asupra oraşului Odesa, din Ucraina. Un civil a fost ucis

0
Publicat:

Rusia a efectuat un atac împotriva oraşului-port Odesa în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, a anunţat guvernatorul regiunii, raportând moartea unui civil şi peste 15 răniţi, printre care copii, notează AFP.

FOTO: EPA-EFE
FOTO: EPA-EFE

„Din păcate, avem un civil ucis în urma atacului nocturn terorist al ruşilor asupra oraşului Odesa”, a scris pe Telegram guvernatorul Oleg Kiper, potrivit Agerpres.

Anterior, el raportase un „atac rusesc la orele 03.00” (00.00 GMT).

„La Odesa, 18 victime, dintre care patru copii. Paisprezece persoane au fost transferate la spitalele din oraş, trei erau copii”, a spus el, adăugând că serviciile de salvare sunt la faţa locului.

Kiper a menţionat iniţial „pagube provocate infrastructurii civile, unor clădirilor de locuit şi a unei instituţii religioase”.

„Mai multe sisteme de rachete de apărare” şi rachete tactice pentru Ucraina, a cerut şeful administraţiei prezidenţiale, Andrii Iermak.

Odesa, care din ianuarie face parte din patrimoniul mondial al umanităţii, este în mod regulat vizată de loviturile ruseşti.

Oraşul a trăit printre altele o „noapte din iad” joi, Kievul acuzând Moscova că vizează în mod special infrastructura portuară pentru a împiedica orice eventuală reluare a exporturilor ucrainene de cereale.

La rândul său, UNESCO a "condamnat cu fermitate" vineri atacurile ruseşti lansate împotriva "mai multor muzee" care "au suferit pagube".  

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite