Armata rusă s-a retras de pe Insula Şerpilor. „Un gest de bunăvoinţă“, anunţă Moscova, o victorie a ucrainenilor, susţine Kievul

0
0
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Rusia a confirmat joi retragerea trupelor de pe Insula Şerpilor în ceea ce Moscova consideră a fi „un gest de bunăvoinţă”, informează TASS şi AFP.

Prin retragerea trupelor aflate în garnizoana de pe insulă, Federaţia Rusă demonstrează că nu doreşte să împiedice eforturile ONU de organizare a unui „coridor umanitar” pentru exportul produselor agricole ucrainene, a precizat ministerul rus al Apărării.

„Pe 30 iunie, într-un gest de bunăvoinţă, forţele armate ale Federaţiei Ruse şi-au îndeplinit misiunea pe Insula Şerpior şi s-au retras din garnizoana unde se aflau staţionate aici. Astfel, Federaţia Rusă demonstrează întregii comunităţi internaţionale că nu doreşte să împiedice eforturile ONU de organizare a unui coridor umanitar destinat exporturilor produselor agricole din Ucraina”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului rus al Apărării, generalul-locotenent Igor Konaşenkov, conform TASS. 

Pe de alt[ parte, forţele armate ale Ucrainei au anunţat, într-un mesaj publicat pe Telegram, că i-au alungat pe ruşi de pe Insula Şerpilor.

Armata Ucraineană a bombardat intens Insula Şerpilor, noaptea trecută. Forţele ucrainene susţin că au distrus un sistem rusesc de rachete de apărare antiaeriană Panţîr-S1, iar ca urmarea ruşii s-au retras de pe insulă. Informaţia a fost confirmată şi de Ministerul Apărării din Rusia, care a numit însă retragerea drept un „gest de binevoinţă”, potrivit Sky News. 

„În timpul nopţii, ca urmare a unei operaţiuni militare de succes cu unităţile noastre de rachete şi artilerie, inamicul a evacuat în grabă ultimii ocupanţi ai garnizoanei cu două bărci cu motor şi probabil au părăsit insula. În prezent, Insula Şerpilor este acoperită de foc şi fum şi au loc explozii. Rezultatele finale ale operaţiunii sunt în curs de investigare”, se arată în mesajul publicat pe Telegram.

Mai multe - Europa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite