VIDEO O adolescentă a fost exilată trei ani în Siberia de mama ei pentru că nu era cuminte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă majoritatea părinţilor îşi pedepsesc copiii trimiţându-i în camera lor sau interzicându-le ieşirile în oraş, mama unei tinere din Statele Unite a adoptat o metodă mai drastică: şi-a trimis fiica obraznică în Siberia

Sofia Petrova are 18 ani, iar în ultimii trei ani a fost exilată de mama ei în Siberia. În ciuda rugăminţilor şi a scuzelor fetei, mama Sofiei nu a fost deloc înţelegătoare şi a refuzat să-şi aducă fata acasă, în Statele Unite. Femeia, împreună cu tatăl vitreg al adolescentei, i-au spus adolescentei că va pleca într-o vacanţă de trei săptămâni să-şi viziteze tatăl biologic, în oraşul siberian Novosibirsk, însă cei doi au omis să-i spună că avea bilet doar dus. Când a ajuns la destinaţie, tânăra a fost informată că aceasta este pedeapsa pentru comportamentul deviant pe care l-a avut acasă, aşa că va rămâne în Siberia, cu tatăl său natural, până când va învăţa să se comporte.

Tânăra Sofia a trebuit, de voie, de nevoie, să accepte pedeapsa celor doi părinţi, pentru că, deşi a crescut în Statele Unite, s-a născut în Siberia şi avea paşaport rusesc, întoarcerea sa în America depinzând în totalitate de mamă.

Femeia care i-a dat viaţă, Natalia Roberts, s-a născut în Rusia şi este căsătorită cu un cetăţean american, Jim Roberts. Cei doi au abandonat-o pe Sofia într-o ţară străină, cu un tată pe care nu îl cunoştea şi care s-a dovedit a fi un beţiv violent, care abuza de ea. Tânăra a fost nevoită să se angajeze la un hostel local pentru a se întreţine. Cu toate că şi-a implorat mama de nenumărate ori să o primească înapoi acasă şi să o ierte pentru greşelile făcute în adolescenţă, femeia nu i-a băgat în seama rugăminţile. 

image

Din cauza condiţiilor de viaţă precare, Sofia a ajuns să locuiască  într-un centru de plasament. Drama ei a ajuns la urechile prietenilor din Statele Unite care, deşi au organizat proteste şi campanii pentru întoarcerea Sofiei, nu au reuşit să facă nimic pentru a o aduce acasă. 

Presa locală a mediatizat povestea adolescentei, care posta pe pagina de Facebook deschisă în numele său detalii despre viaţa sa, dar şi mesaje pentru părinţii care au abandonat-o în Siberia. Printre ele se regăseşte şi o postare a tatălui său vitreg, Jim Roberts, care a răspuns dur la rugămiţile Sofiei: „Sofia, de când ai plecat în Rusia, ţi-am spus că va fi foarte simplu să te întorci. Recunoaşte că drumul pe care mergeai s-ar fi terminat prost şi încearcă să te schimbi. Asta este tot. Ţi-am spus că alte încercări nu vor funcţiona. Nu ai încercat singura cale prin care te poţi întoarce, dar continui să încerci altele”, i-a scris acesta.

Mulţumită prietenilor, o rază de speranţă a apărut, însă, în viaţa Sofiei. Cu ajutorul lor, tânăra a reuşit să îi dea de urmă lui Farid Soulimani, fostul iubit al mamei ei şi bărbatul care a crescut-o, dar cu care pierduse contactul din cauza despărţirii de mama sa.

Bărbatul locuieşte în Statele Unite, dar a reuşit să-i aranjeze Sofiei un drum în Maroc, la familia sa. „Nu este o familie nouă. Mi-o amintesc pe bunica (mama lui Soulimani) de când eram copil. E minunat să vezi un chip familiar”, a declarat tânăra, care s-a întors fericită, după o lună, în Siberia. Fericirea ei nu a durat foarte mult. Odată ajunsă în casa tatălui său natural, Sofia a aflat că şi-a pierdut locul de muncă şi că iubitul a părăsit-o. Atunci s-a hotărât să se întoarcă în Maroc şi să rămână acolo. „Cu toţii sunt atât de iubitori. E foarte frumos să mă trezesc în fiecare dimineaţă cu îmbrăţişări şi sărutări”, spune ea.

Sofia, care a împlinit 18 ani, s-a mutat în Casablanca şi a decis să ia numele de familie al bărbatului care a scăpat-o de viaţa mizerabilă pe care o ducea în Siberia. Fata studiază franceza din dorinţa de a se integra, fericită că în scurt timp vor fi gata actele care îi vor permite să rămână definitiv în Maroc, şi plănuieşte să scrie o carte despre povestea celor trei ani petrecuţi în Siberia.

„Sunt multe lucruri pe care nu le-am spus şi multe secrete păstrate până acum. Toate se vor regăsi în cartea mea, inclusiv detalii despre relaţia cu mama, cu tatăl meu vitreg şi cu restul bărbaţilor din viaţa mea. Oamenii îmi cunosc povestea, dar ştiu doar o mică de parte din ea”, a spus Sofia, potrivit „Oddity Central”.

După ce a anunţat pe Facebook că va publica o carte, fata a stârnit, în sfârşit, o reacţie din partea mamei care a abandonat-o. După ce a blamat-o că nu a ţinut detaliile din viaţa ei private, femeia a scris: „Îţi doresc tot binele din lume şi te iert pentru suferinţa pe care mi-ai pricinuit-o mie şi familiei mele”.

În răspunsul pe care i l-a dat mamei ei, Sofia a refuzat să îşi ceară scuze: „Nu îţi cer iertare. Nu am făcut nimic atât de grav încât să fiu supusă la suferinţa la care m-ai supus timp de trei ani şi jumătate. Să îţi fie ruşine”, i-a scris aceasta mamei ei.

Sofia nu a vorbit cu femeia care i-a dat viaţă de luni bune, însă spune că, deşi nu o mai consideră pe Natalia parte din viaţa sa, şi-a dori să se poată întoarce în Statele Unite de dragul surorii sale. Tânăra a angajat un avocat şi îşi evaluează opţiunile. 

„Nu am renunţat să sper. Aş vrea tare mult să pot păstra relaţia cu sora mea. Nu ştiu dacă acest lucru va fi posibil, dar e cea mai mare dorinţă a mea”, a declarat Sofia.

Citeşte şi:

 

VIDEO Moarte demnă? Brittany Maynard a încetat din viaţă. Tânăra suferea de cancer şi a apelat la sinuciderea asistată

Diane von Furstenberg: „Îngerul morţii, doctorul Josef Mengele, mi-a salvat mama de la camera de gazare“

FOTO VIDEO Miss „Frumuseţe naturală“ porneşte un nou război între Rusia şi Ucraina

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite